Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana kodu CSC

(Temat utworzony: 08-04-2022 07:27 AM)
4234 Wyświetlenia
ARTONDzn
Student
Opcje

Witam,

Posiadam samsunga A51, I potrzebuje zmienić mój kod CSC. Czy da się to jakoś zrobić? 
15 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@ARTONDzn Witam. Nie da się zmienić.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
We flagowcach zostało to przez Samsunga zablokowane, jeśli ten sam zabieg zrobił Samsung w serii A to będzie problem zmienić.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ARTONDzn @_Technik_  Dokładnie, w tej kwestii nic się nie da zrobić

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
I co ci to dało? Utratę gwarancji tylko.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Żebyś się nie zdziwil. Pozatym pierwsze co zrobi serwis nawet jak by przyjął telefon powróci do oprogramowania jakie było wydane z telefonem.
ARTONDzn
Student
Opcje
Udało mi się raz tym sposobem zmienić kod na INS
Mighn
Big Cheese
Opcje

Niestety z zupełnie nie zrozumiałych powodów Samsung nie robi tego w ramach usług serwisowych, jedyne wytłumaczenie to zmowa z operatorami komórkowymi.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To nie jest zadna zmowa. Samsung zrobił taki zabieg dlatego że telefony są teraz brane na raty i są własnością operatorów, az do ich spłaty. Po drugie bardzo często trafiały do nas sztuki klientów którzy coś próbowali wgrywać i im się to nie udawało twierdząc że nic nie było robione. Po trzecie soft brandowany jest nie raz lepszy nisz XEO bo jest bardziej dopracowany.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Ok. Mam w pełni spłacony telefon Samsunga po gwarancji i nadal nie mogę zapłacić za usługę zmiany CSC - jakieś wytłumaczenie tego faktu? To 10 minut pracy serwisanta. A jeżeli soft operatora jest bardziej dopracowany, to tylko źle świadczy o rzetelności firmy Samsung, która wypuszcza wybrakowany firmware (ciekawe, że z kontekstu wynika, że pisze to tak w prost pracownik Samsunga)... Zresztą, może klient chce zmienić CSC na innego operatora, do którego przeniósł numer? Co następne, zablokuje cię możliwość usuwania blotware przez ADB czy zmiany strony głównej w przeglądarce, żeby zawsze wskakiwała beznadziejna reklama operatora?

...zresztą szybkość i stanowczość z jaką pojawiło się dementi zmowy jest zastanawiające 😜