Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowany telefon po aktualizacji

(Temat utworzony: 10-12-2022 06:55 PM)
13388 Wyświetlenia
czilkaa
First Poster
Opcje

Witam, 

na telefonie Samsung Galaxy A52 była robiona dziś aktualizacja. Po aktualizacji telefon zablokował się na 24h. Standardowo jak po każdym włączeniu trzeba było podać kod do karty SIM, potem do telefonu. Po wpisaniu hasła do odblokowania ekranu wyszła informacja ze zbyt wiele prób odblokowania telefonu i można ponowić próbę za 24h. Dodam że hasło zostało wpisane tylko raz. Nie można go było wyłączyć. W końcu się rozładował. Wyciągnęłam kartę SIM i włączyłam go ponownie. Wszystko wyglądało w porządku, na ekranie był napis aby przeciągnąć żeby odblokować ekran. Po przeciągnięciu od razu wyszła informacja ze zbyt wiele prób odblokowywania i od nowa zaczęło odliczać 24h. Nie było nawet możliwości wpisania hasła. Czy ktoś wie co się mogło stać i jak to teraz naprawić? Czy po 24 godzinach się nie zablokuje kolejny raz? 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Domyślam się że są tam wazne Pana dane?
0 Like
prrr1
First Poster
Opcje
a moze instlacja jakies strszej wersji systemu poprzez boot menu, applay update from SD card albo ADB?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nawet jak powrócimy do starszej wersji to wszystko zostanie skasowane.
0 Like
prrr1
First Poster
Opcje
jakies porady?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tylko to dziwne jest ze on nie rozpoznaje kodu blokady, można co prawda próbować wgrać oprogramowanie z zachowaniem danych, ale czy to pomoże ciężko powiedzieć.
0 Like
prrr1
First Poster
Opcje
pomyslalem ze moze jakis algorytm deszyfrujacy haslo zmienil sie/ ma blad w nowszej wersji i wgranie poprzedniej strszej pomoze. ale to tylko moje dywagacje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nic takiego nie da rady.
0 Like
prrr1
First Poster
Opcje
co pana zdaniem od techniczne strony moglo sie wydarzyc w srodku?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Powiem to tak. Odkąd jestem serwisantem,to pierwszy tego typu przypadek żeby aktualizacja OTA Coś takiego zrobila? Jedyne co.moglo się wydarzyć co jakiś problem z płytą w trakcie instalacji oprogramowania. Odda Pan do serwisu to zostanie wgrane oprogramowanie na nowo, ale straci Pan wszystkie dane. Tak jak mówiłem można próbować wgrać oprogramowanie z zachowaniem danych, ale jak się zaxhowa telefon to ciezko powiedzieć.
Robyn212
Apprentice
Opcje

Ja też mam od kilku dni problem z blokowaniem się telefonu na godzinę czasu, bez możliwości wcześniejszego odblokowania tak jak autor postu ale pin u mnie pamieta. Aktualizacje robiłem jakoś w połowie grudnia jak wyszedł android 13 i nie było takiego problemu na początku. Już widzę, że taki sam problem ma kilka osób. Samsung ewidentnie coś sknocił. 

0 Like