Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydajność

(Temat utworzony: 31-05-2021 07:54 PM)
456 Wyświetlenia
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Mam pytanie. Czy tak jak telefon jest nowy i bateria potrzebuje czasu żeby się nauczyć użytkownika i sprawnie zarządza energią to czy tak samo może być z wydajnością? Tzn tak jak pisałem w poprzednich postach miałem spory problem z wydajnością i oddałem go do serwisu. Tam wymienili mi płytę główną i oddali. Telefon jak na razie działa zdecydowanie lepiej jednak raz na jakiś ma dziwaczne spowolnienie i każda z animacji się tnie, a po chwili wszystko wraca do normalności. To normalne na początku? Telefon mam od 3 dni i już mnie irytuje 
19 Odpowiedzi
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Porównywałem z galaxy a5 z 2016 roku mojego kolegi i smartfon ten działa zdecydowanie stabilniej 🧐🤔
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @UżytkownikJa 

Warto odczekać te 14 dni i wtedy sprawdzić. Czy telefon zaktualizowany do najnowszej wersji? 

0 Like
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Najnowszy update jes wgrany. Po nim wykonywany był dodatkowo hard reset 👍
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A czy przywracałeś kopię zapasową? 

0 Like
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Jedyne co przegrałem to zdjęcia z komputera i to wydaje mi się że nie powinno mieć za dużego znaczenia. Żadnych innych kopi zapasowych nie przywracałem
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak, to nie powinno wpłynąć na działalnie telefonu. 

Możesz wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu. Również możesz poczekać te kilkanaście dni. 
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Wszystko fajnie tyle że przydała by się jakaś przejściówka, bo nie mam jak podłączyć bezpośrednio do komputera 🤷
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj może podłączyć do: Power Banka, ładowarki, ładowarki samochodowej. 

0 Like
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Power banka nie mam, ładowarka nie działa, a samochód też odpada bo nie takie wejście... chyba jutro lecę po jakąś przejściówkę do sklepu
0 Like