Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyblakłe kolory

(Temat utworzony: 20-06-2022 03:16 PM)
7856 Wyświetlenia
Sebson03
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem z galaxy a22. Automatycznie kolory robią się wyblakłe, a kiedy zasłonię czujkę u góry ręką znów wraca do normy, tak jakby pod wpływem swiatla ekran robił się wyblakły. Szukałem w ustawieniach ale nic nie znalazłem. Wie ktoś jak to wyłączyć?

0 Like
50 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekM@vdsl2 Aczkolwiek moja Mama ma Galaxy A22 5G i wydaje mi się, że problem też tam występuje. Dziś sprawdzę i do jutra, postaram się wam dać, znać jak jest.

Angie1234
First Poster
Opcje
Hej, mial ktoś problem po najnowszej aktualizacji, że kolory w telefonie zrobiły się wyblakłe.  Nie mam włączonym żadnych funkcji zmieniających kolor. SA54
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angie1234  Cześć

sugeruję sprawdzić tą opcje: Ustawienia - Wyświetlacz - Tryb ekranu, oraz sprawdzić, czy tutaj nic nie jest włączone: Ustawienia - Dostepność: Ulepszenia widoczności.

Ewentualnie wyzerować ustawienia – nie usuwa, to danych, ale resetuje wszystkie ustawienia telefonu: Ustawienia – Zarządzanie ogólne – Resetowanie: Resetuj wszystkie ustawienia. Następnie soft reset(wymuszone ponowne uruchomienie): klawisz zasilania i ściszania wcisnąć razem na jakieś 10s - telefon uruchomi się ponownie.

Najth
First Poster
Opcje
Witam użytkowników,

Mam pytanie do osób posiadających nowy model Samsung Galaxy A55 . Mianowicie - pomimo zmiany kolorów na " Żywe " mam wrażenie, że kolory nie są odpowiednio nasycone, są mdłe, blade, a przecież powinny być cudne, piękne i wogole fantastyczne przecież to super amoled a wygląda jak zwykły LCD... Dlaczego nie ma możliwości ustawienia sobie kontrastu, nasycenia, gammy w tak nowym modelu ? Przecież to powinno być w standardzie. 
0 Like
jredflow
Explorer
Opcje
W serii S24 użytkownicy zgłaszali ten sam problem. Samsung tłumaczył to zmniejszeniem zużycia energii. Zobacz czy pod presją userów poprawiono nasycenie barw aktualizacją. Jeśli tak, to doczekasz się też w A55.
ps.
Mam A55 i potwierdzam twoje spostrzeżenia. I chociaż nigdy nie stosuję trybu żywego, preferując naturalny, to faktycznie w tej chwili różnice pomiędzy nimi są niewielkie.
0 Like
Najth
First Poster
Opcje
No właśnie, prawdę mówiąc taki chociażby xiaomi bije na głowę pod względem ekranu samsunga... miałem wcześniej s22+ i ekran po prostu wymiatał.. lubię duże gabaryty telefonu dlatego wybór padł na a55 , ale ekran i właśnie kolory doprowadzają mnie do skrajności.
0 Like
LoliM4A1
Navigator
Opcje
W serii s24 była aktualizacja, która to naprawiała. Jednak sama zmiana kolorów na żywe nie załatwiała sprawy, trzeba było jeszcze przesunąć suwak nasycenia lub coś tego typu ukryty w dodatkowych opcjach trybu ekranu.
Może w A55 jest podobnie
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Intensywność kolorów zmieniamy wchodząc w Tyb ekranu - ustawienia zaawansowane suwakiem żywność. Im bardziej w prawo, tym bardziej będą nasycone. Proszę zobaczyć czy A55 posiada taką opcję.1717646615610.jpg
0 Like
Najth
First Poster
Opcje
W A55 nie ma takiego suwaka i dlatego właśnie jest to dla mnie niezrozumiale. W takim xiaomi redmi notę 13 pro jest możliwości co nie miarą a tutaj nawet kontrastu nie można sobie zmienić
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Najth  Jak się okazuje, jest to jedyna możliwość, aby edytować kolory wraz z balansem bieli. Jeśli kolory wydają się nie odpowiednio warto wyczyścić pamięć podręczną telefonu(Wipe Cache Partition -- nie usuwa to danych). 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...