Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Uaktualnienie One UI 3.1 (Android 11)

(Temat utworzony: 06-08-2021 03:41 PM)
987 Wyświetlenia
nestii
Pathfinder
Opcje

Witam,

niedawno była aktualizacja - uaktualnienie. Aktualizacja oprogramowa jest dość duża. Chcę związku z tym postawić post wraz z moją opinią dotyczącą się różnych pozytywnych i negatywnych rzeczy. Jeśli macie jakiś problem po Uaktualnieniu One UI 3.1 (Android 11) napiszcie w dyskusji, użytkownicy forum chętnie odpowiedzą na wszystkie wasze problemy 😉

imageTak wygląda Uaktualnienie One UI 3.1 (Android 11) 

Prawie wszystko działa jak powinno, oprócz kilku negatywnych rzeczy dotyczących właśnie tej aktualizacji oprogramowej. Mam też swój problem, którego nie mogę rozwiązać.
 Ten problem pojawił się u mnie po Uaktualnieniu. Czyli kilka dni temu, kiedy jeszcze się pojawiła. Gdy po zakończonym pobieraniu pojawiły się problemy. Zauważyłem to w czasie sprawdzania wszystkich rzeczy i możliwości, co zmieniło się i poprawiło. Jednak duże aktualizacje miewają błędy. Związku z tym postanowiłem przedstawić moje problemy dotyczące Uaktualnienia One UI 3.1 (Android 11).

1 problem - Wygaszanie ekranu

Kiedy wchodzę w np. YouTube, Ustawienia i w niektóre aplikacje, wygasza mi się ekran, jest cały czarny, nie mogę nic zrobić.
 Sprawdzałem telefon ale nic takiego nie znalazłam, żeby ekran nagle mi się zrobił czarny. 
 Gdy nacisnę boczny przycisk włączający telefon po kilku minutach znów jest czarny ekran. Wszystko jest wtedy, gdy używam różnych aplikacji lub rozmawiam z kimś, to samo dzieje się Gdy prowadzę rozmowę i używam telefonu w tym samym czasie. 

2 problem - Galaxy Themes  

Nie mogę zmienić ikonek. Po włączeniu Galaxy Themes i pobraniu ikon, nie mogę potem ich zastosować na ekranie. To samo dotyczy się różnych innych rzeczy w aplikacji Galaxy Themes. 
 Nie chcą się zastosować. Gdy naciskam ,, zastosuj " ponownie przerzuca mnie na ekran startowy, gdy w końcu zauważam, że ikonki nie zmieniły się po zastosowaniu wybranych. 

Chociaż są też pozytywne opinie dotyczące tej Aktualizacji. Szybko działa. Nic się nie zacina, a już myślałem, że będą większe negatywne rzeczy. Aplikacje internetowe - bez internetu, wszystko w porządku. 
 Myślę, że ogólnie jest dobrze, ale chciałbym, żeby wszystkie moje problemy zostały naprawione, wasze też. Jeszcze przed aktualizacją wszystko było w porządku. Zastanawiam się, jak można naprawić te problemy 🤔
 Mam nadzieję, że następna aktualizacja oprogramowa nie będzie kolejną rzeczą miejącą błędy. 

Swoją drogą, czekam na kolejną Aktualizację z naprawą innych waszych problemów i zachcianek. Ciekawe, czym dalej zaskoczy nas Samsung 😀.

imageŚmiechotka 

Mam nadzieję, że dostanę poradę na moje problemy. Piszcie na dyskusji, jeśli i wy macie jakieś błędy dotyczące Uaktualnienia One UI 3.1 (Android 11). 

image 
Samsung 

A my czekamy na kolejną nową rzecz od Samsung! Czekam z wielką niecierpliwością, czy dalsze aktualizacje oprogramowe będą jednak bardziej pozytywne. 

Czy jednak znów będę musiał zrobić post dotyczący kolejnych błędów oraz problemów 
 aktualizacji 😉 Mam nadzieję, że będzie odwrotnie.

Jest to jednak koniec mojej opinii związku z Uaktualnienien One UI 3.1 (Android 11). 
 Trzymajcie się 👋.

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@nestii A czy po tak dużej aktualizacji wykonałeś przynajmniej zabieg wipe cache partition, albo lepiej przywróciłeś urządzenie do ustawień fabrycznych ? 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadzam się z @YOX. Po dużej aktualizacji warto wykonać kilka kroków w przypadku kiedy występują problemy. Na początek wykonaj zabieg wipe cache partition. Poniżej wklejam instrukcję. Sprawdź również czy przypadkiem nie są dostępne aktualizacje aplikacji w sklepach Google oraz Samsung.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@nestii A czy po tak dużej aktualizacji wykonałeś przynajmniej zabieg wipe cache partition, albo lepiej przywróciłeś urządzenie do ustawień fabrycznych ? 

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadzam się z @YOX. Po dużej aktualizacji warto wykonać kilka kroków w przypadku kiedy występują problemy. Na początek wykonaj zabieg wipe cache partition. Poniżej wklejam instrukcję. Sprawdź również czy przypadkiem nie są dostępne aktualizacje aplikacji w sklepach Google oraz Samsung.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

nestii
Pathfinder
Opcje
Cześć,
tak, zrobię niedługo i sprawdzę jakie będą tego wyniki.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czekamy zatem na informację zwrotną czy udało się rozwiązać problem.

nestii
Pathfinder
Opcje
Udało się. Zadziałało 😀
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

To super, dzięki za informację zwrotną. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To bardzo dobra informacja! Dopytam jeszcze czy wystarczyło zrobić wipe cache partition czy konieczne okazało się przywrócenie ustawień fabrycznych?

nestii
Pathfinder
Opcje
Moje problemy znikły, wszystko zadziałało.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem, że pomogło wykonanie wszystkich przekazanych wskazówek. Dziękuję za informację i pozdrawiam!