Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy A71 - ładowarka

(Temat utworzony: 17-07-2021 12:05 PM)
2653 Wyświetlenia
Mulokhei
Journeyman
Opcje

Pytanie z ciekawości:

Czy ktoś oprócz mnie spotkał się z problemem, że innye ładowarki niż ta, która była załączona z telefonem nie działają w trybie super szybkiego ładowania?

Przez jakiś czas zgubiłem ładowarkę, i kupiłem sobie nową z internetu. Ten sam Model i co za tym idzie specyfikacje. Teraz kiedy odnalazłem tą starą to mogę to potwierdzić. Ale ta nowa po podłączeniu ładuje tylko w trybie szybkiego ładowania, a stara w trybie super szybkiego.

O co tu chodzi? To jakiś przekręt? Czy jeśli tą starą zgubie to mogę się pożegnać z super szybkim ładowaniem?

28 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Napisz dokładne modele obu ładowarek. Samsung posiada w ofercie dwa modele ładowarek o mocy 25W: EP-TA800 oraz EP-TA300. Tylko pierwszy model będzie w stanie ładować telefon w trybie superszybkim.

Mulokhei
Journeyman
Opcje

Obie ładowarki są modelu EP-TA800.

LoXy
Voyager
Opcje
Ja ładuje swojego A71 ładowarka Huawei o mocy 45w
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Zależy jeszcze od kabla. Podłączasz oryginalny kabel?
Mulokhei
Journeyman
Opcje

Właśnie sprawdziłem kombinacje ładowarek i kabli. Kabel nie ma tu chyba znaczenia. Stara ładowarka ładuje super szybko z oryginalnym jak i z każdym innym kablem usb-c. Stara ładuje tylko szybko z oryginalnym jak i z każdym innym kablem.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku obie ładowarki powinny ładować w trybie superszybkim. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wada lub uszkodzenie nowej ładowarki. Istnieje również możliwość, że ładowarka nie jest oryginalna i dlatego nie ładuje w tym trybie. Gdzie kupiłeś ładowarkę?

Mulokhei
Journeyman
Opcje

MediaMarkt. Teraz jak tam patrze to oferują różne modele EP-TA800: EP-TA800XBEGWW i EP-TA800NBEGEU . Ja kupiłem tą pierwszą. Czyli są jeszcze jakieś warianty, ale jaka ładowarka jest  jakim wariantem to nie jest napisane na samej ładowarce...

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również korzystam z modelu EP-TA800XBEGWW i działa poprawnie z telefonem Galaxy S21 Ultra. Tak czy inaczej najważniejszy jest model ładowarki EP-TA800. Spróbuj w ustawieniach telefonu wyłączyć szybkie ładowanie i zostaw wyłącznie superszybkie ładowanie. Daj znać jaki rodzaj ładowania pojawi się po podłączeniu nowej ładowarki.

Mulokhei
Journeyman
Opcje

Po jednej z aktualizacji telefonu znikneła mi ta opcja dotycząca super szybkiego ładowania. Jest tylko opcja szybkiego ładowania. Z włączoną opcją stara ładuje super szybko nowa tylko szybko. Z wyłączoną obie ładują normalnie (super długo).