Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy A7 2018 - problem z przegrzewaniem i wyrzucaniem

(Temat utworzony: 29-03-2021 01:00 PM)
1818 Wyświetlenia
ZonsZ
Apprentice
Opcje

Witam, ostatnio, po długim zwlekaniu, zaktualizowałem mój telefon (Samsung Galaxy A7 2018) i od tego czasu dzieją się dziwne rzeczy. Po pierwsze co jakiś czas telefon pokazuje komunikat o przegrzaniu, mimo, że nie osiąga on wtedy jakiś wysokich temperatur. Po drugie, co bardzo denerwujące, telefon co chwila wyłącza się i wyrzuca mnie na ekran blokady, przez co używanie aplikacji z logowaniem, lub gier typu multiplayer jest praktycznie nie możliwe. Temperatura telefonu wynosi wtedy między 29-32°C. Czy ktoś obeznany w temacie, dałby radę zdiagnozować ten problem i określić co mogę zrobić aby się go pozbyć? Byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli potrzeba więcej informacji to proszę pytać.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że w tym wypadku nie znajdziemy rozwiązania na forum i konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. W sprawie wyceny najlepiej kontaktować się z danym punktem serwisowym.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Cześć @ZonsZ 

O jakiej konkretnie aktualizacji mówisz? Możesz wstawić screen z informacjami o niej.

PS: Zmień dział swojego postu na serie A. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Poniżej wklejam odnośnik do instrukcji.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

ZonsZ
Apprentice
Opcje

Dzięki, sprubóję

0 Like
ZonsZ
Apprentice
Opcje

Nie wiem, czy o to chodzi, ale proszę

Screenshot_20210329-132952_Settings.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@ZonsZ  Ustawienia -> Aktualizacja oprogramowania -> Ostania aktualizacja. Jeżeli wykonywałeś uaktualnienie poprzez telefon, to właśnie tam powinna być zapisana informacja o aktualizacji :winking-face:

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ZonsZ Masz najnowszą aktualizacje. 

0 Like
ZonsZ
Apprentice
Opcje

Screenshot_20210329-134752_Software update.jpg

0 Like
ZonsZ
Apprentice
Opcje

Najnowszą dostępną dla A7

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@ZonsZ Wykonaj zabieg, o którym wspomniał kolega @mirudo24 . Jeżeli on nie pomoże to przywróć swój telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. W przypadku dalszych problemów należy udać się z telefonem do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung.