Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy A54 zrobienie zdjecia w 0.5x z flashem

(Temat utworzony: 14-03-2024 10:53 AM)
540 Wyświetlenia
Haniaa_k3
Apprentice
Opcje

Czemu zdjecia w 0.5 nie mogą być robione z Flashem?będzie to kiedyś zmienione i dlaczego tak jest?

0 Like
5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
M_Lange
Pathfinder
Opcje
Nie można używać flasha na obiektywie szerokokątnym z tego względu że on służy do robienia zdjęć odległych obiektów, a flash oświetla tylko bliskie obiekty.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, flash jest dostępny tylko przy innych obiektywach. Nie mam informacji, czy Samsung planuje wprowadzić jakieś zmiany
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ja bym się z tym nie zgodził bo przy obiektach dalekich nie ma potrzeby korzystać z tego trybu. Bardziej się przydaje właśnie z bliska jak jesteśmy np w małym pomieszczeniu nie możemy oddalić się żeby zrobić np jakieś zdjęcie grupowo. Wtedy ten tryb się przydaje a i dodatkowo wtedy przydaje się np lampa bo jesteśmy właśnie w pomieszczeniu.
0 Like
M_Lange
Pathfinder
Opcje
Zgodzę się ale myślę że zamysł był taki że lampa błyskowa niewystarczająco oświetla kadr przy szerokokątnym, dlatego wyłączyli tą opcję
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dlaczego by miała być nie wystarczająca przecież to zależy od wielkości pomieszczenia czy wystarczy a nie kadru. Tutaj się nie dowiemy kto jaki miał zamysł może od po prostu nie pomyśleli. Bo z praktycznego punktu przeszkód nie powinno być.