Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy A12, Dobry Deal?

(Temat utworzony: 30-09-2021 12:15 AM)
515 Wyświetlenia
Dogiś
Pioneer
Opcje
Samsung Galaxy A12 miał premierę w styczniu tego roku i naprawde nawet dzisiaj zachwyca
Dlaczego pochwalam ten telefon? O tym zaraz a teraz powiedzmy o parametrach

Styczniowa Smykałka Samsunga Posiada;
- 4 Aparaty
- USB C
- Jack 3.5 mm
- 3, 4, 6 GB RAM
- 32, 64, 128 GB ROM (Pamięć wewnętrzna)
- Dual SIM, Solo SD (Max Pojemność 1 TB)
- Waga to 205 Gram
- NFC ( W niektórych wersjach tego NFC nie ma, tak samo jak z dual sim)
- Procesor to Mediatek Helio P35 taktowany zegarem 2,30 ghz który ma 8 Rdzeni
- a Gpu to PowerVR GE8320

Moja wersja posiada 64 GB ROM oraz 3 GB ram, Z NFC Dual sim i solo sd

Zalety:
- Samsung Dalej wspiera ten telefon
- Dużo Pamięci oraz Ramu
- Telefon ma obudowe z plastiku co jak dla mnie to zaleta bo nie lubie szklanego tyłu
- Telefon działa Bardzo dobrze i jest w stanie wykonać wiele czynności naraz
- Oglądanie filmu w 4k dla tego telefonu to pestka
- Ekran pokrywa 84% Obudowy

Minusy:
-Czytnik Linii papilarnych jest z boku i jak trzymam telefon to czasem go przez przypadek odblokuje albo zablokuje bo dotykam złym palcem, i czytnik sie nie wyłącza nawet jak ekran zgaśnie
- Odblokowywanie twarzy to jakaś komedia musze co 5 sekund resetować swoją biometrie a i tak nic to nie daje, to samo nawet z czytnikiem linii papilarnych, Czasem nie chce odblokować chociaz przykładam dobry palec
- Bateria ma tylko 5000 mAh
- Telefon bez problemu sie szybko przegrzewa

Może ten telefon idealny nie jest ale jak za cene 1200 zł to jest to bardzo dobry telefon z tej półki cenowej

Oczywiście dla fanów podłączania Myszki i klawiatury do telefonu to tak - Telefon obsługuje adaptery OTG
0 Like
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Bardzo dobry telefon 😀

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Galaxy A12 jest praktycznie, że nowy i posłuży ci na kilka lat.
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
64 GB pamięci i 3 GB RAM w 2021r. ? To nie ma prawa chodzić płynnie o czym się wkrótce przekonasz. Oczywiście nie wiem do czego wykorzystujesz ten telefon, ale jednak. 128 GB pamięci/6 GB RAM to takie minimum na te czasy. Aplikacje cały czas się rozrastają, ulepszają i potrzebują dużo zasobów.
0 Like
Dogiś
Pioneer
Opcje
No tak, ale jak na telefon jest to dużo ramu i dużo pamięci
0 Like
xAp0x
Voyager
Opcje
Z taka specyfikacja to bym nie wytrzymal nawet jednego dnia ale ja to wyciskam z telefonu wszystkie soki. Tylko snapdragon i 12 gb ram
Ogladanie filmu 4k na telefonie z ekranem TFT 720x1560 nie ma zadnego sensu ..
0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Chciałem właśnie wytłumaczyć koleżance czy koledze, że to nie może się udać, ale chyba nic z tego. Trudno.
0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Ty tak serio ? 64/3 na kilka lat... Ludzie...
0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
Dogiś, nie przejmuj się tym co ludzie piszą. Jednemu podoba się to, drugiemu tamto. Jednemu za mało tego, drugiemu za mało czego innego. Ważne, że Ty wierzysz w ten telefon. Zwróć uwagę ile ludzi narzeka na wypasione ostatnie modele Samsunga i za jaką kaskę, a o tych starszych i tańszych piszą mniej
Dogiś
Pioneer
Opcje
Krzysiek, To jest w zależności jak ty używasz telefonu, Ja patrze na to czy jestem w stanie na nim obrabiac zdjęcia, montować filmy, Oglądać filmy oraz grać. Ja wiem że do większości z tego przyda sie laptop bądz komputer stacjonarny ale nie hejtuj mojego używania telefonu bo każdy używa go na swój sposób
0 Like