Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy A10

(Temat utworzony: 31-07-2021 12:01 PM)
385 Wyświetlenia
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Moja mama posiada niespełna półtorarocznego Samsunga Galaxy A10. Na początku było wszystko ok. Wszystkie aktualizacje zrobione, pamięć nie jest zapchana (sama sprawdzałam). Telefon się zacina, nie sposób zalogować się do konta, zrywa połączenie z danych komórkowych i ogólnie nie działa jak należy. 
Wiem, że to model budżetowy i nie można mieć wielkich oczekiwań od takiego telefonu, ale czy jest coś co można zrobić żeby działał lepiej? 
Hard reset zrobiony, bez przywracania kopii zapasowej danych. 
Pozdrawiam 
11 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@wielbicielka98 Możesz wykonać jeszcze zabieg wipe cache partition, który  jest również wykonywany przy przywróceniu ustawień fabrycznych, ale czasami oddzielne jego wykonanie też pomaga ( nawet po hard resecie ).

Poradnik: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

wielbicielka98
Voyager
Opcje
Dzięki
0 Like
Dolan
Voyager
Opcje
Jak została pobrana aktualizacja do Androida 11 to najpewniej to jest przyczyną, nie jest ona za dobrze zoptymalizowana.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Dolan Nie ma jeszcze oficjalnie dostępnej aktualizacji do Androida 11 dla Galaxy A10 .

https://doc.samsungmobile.com/SM-A105FN/XEO/doc.html 

wielbicielka98
Voyager
Opcje
A ogólnie można jakoś cofnąć aktualizację? 🤔
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W własnym zakresie - nie. Pozostaje tylko serwis, który prawdopodobnie może wgrać wcześniejsze wersje konkretnego systemu operacyjnego. 

igorioo
Navigator
Opcje
Chyba nic na to nie poradzisz Aktualizacje systemowe masz zrobione? Sprobuj zrobic wszystkie testy w Samsung Members i zglos problem so serwisu jezeli telefon jest jeszcze na gwarancji
0 Like
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Mama nie jest zarejestrowana w Samsung Members. Pogrzebię w telefonie i najwyżej wyślemy na serwis, bo jest jeszcze ponad pół roku gwarancji.
0 Like
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Dzięki
0 Like