Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A12

(Temat utworzony: 30-07-2021 10:13 AM)
1260 Wyświetlenia
desperada
Journeyman
Opcje
Witam,
Jestem nową posiadaczką Samsunga, wcześniej korzystałam z firmy Sony lub LG. Czas troszkę naglił, że telefon A12 zakupiłam w salonie beż wcześniejszego obczajenia go w recenzjach internetowych. Czy są tu jacyś zadowoleni lub niezadowoleni użytkownicy? Na coś powinnam uważać? Jakieś wady pojawiają się po czasie?
Z góry dziękuję:)
0 Like
12 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
To jeden z podstawowych modeli. 4Gb ram, ekran to nie amoled (nadrabia HD+ po części chociaż w pełnym słońcu będzie słabo). Zależy jak jest całość skonfigurowana i jak będzie działać po zainstalowaniu niezbędnych aplikacji, a te jak wiadomo bywają różne. Jedne mniej, inne bardziej wymagające i może zamulić pracę smartfona. Zależy też do czego tak naprawdę potrzebujesz telefonu. Dzwonienie, smsowanie, przeglądanie internetu, poczta-do tego wystarczy na pewno. Masz w nim Androida 11? Bo nie widziałem go na liście modeli do aktualizacji do 11. A10 ma niby na wrzesień aktualizację. Model niższy od Twojego i łapie się na 11 więc może i Twój ma albo będzie miał 11. Co do ogólnie wsparcia to podejrzewam otrzyma aktualizacje zabezpieczeń co pewien czas i to na tyle. Jako służbowy mam A40. Do dzwonienia, napisania sms, coś w sieci sprawdzić to wystarczy ale tak to co...muł.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @desperada 

Opinie na temat tego telefonu znajdziesz w zakładce opinie na tej stronie: https://www.samsung.com/pl/smartphones/galaxy-a/galaxy-a12-black-64gb-sm-a125fzkveue/ 

desperada
Journeyman
Opcje
Nie wymagam dużo od telefonu,głównie siedzę na YouTubie albo oglądam filmy więc ekran wypadałby być przyzwoity, ale najważniejsze są dla mnie głośniki. Dlatego mam sentyment do xperii, którą miałam właśnie do niedawna, ale została zalana, a wydaje mi się że sonyma przeważnie dobre głośniki. Może się mylę? Znacie jakiś model, który jest absolutnie numerem jeden pod tym względem?
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nie ma numeru jeden. W każdym będzie coś dobrego, w innym czegoś będzie brakowało. W tym Samsungu podejrzewam jest głośnik mono i brak w związku z tym stereo. Masz sentyment do Sony, to czemu kupiłaś Samsunga? 🙂
0 Like
desperada
Journeyman
Opcje
Mi chodzi i jakiś model który wyróżnia się właśnie pod względem głośników,nie musi być wszystko idealne tylko interesuje mnie właśnie taki model gdzie głośniki są atutem:) akurat miałam korzystną w miarę ofertę, bo mi się umowa kończyła, ale w ofercie xperii nie było niestety. A że Samsung jest chyba jednym z najczęściej wybieranych telefonów to postanowiłam spróbować. Miałam do wyboru jeśli chodziło o moje wymogi jakiś realme i xiaomi, ale jakoś tym producentom nie ufam
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Odnośnie głośników to nie wiem który ale z serii A podejrzewam, że żaden nie ma stereo. Może ktoś tutaj coś dopowie więcej. Ja długo szukałem smartfona dla siebie, a w zasadzie używam jak Ty, do podstawowych zadań. Wybrałem A71 i jestem z niego mega zadowolony. Ma 6Gb ramu, amoled, sporo pamięci, rozbudowę o kartę Sd, kilkuletnie wsparcie. Odnośnie Realme czy Xiaomi. Nie powiem że są to złe telefony. Ważne co jest w środku, a nie to jaka firma nabije logo. Problemem może być jedynie i aż...wsparcie i aktualizacje. Sony nigdy nie miałem i nie szukałem by mieć. Kanciate smartfony i mimo że parametry są ok to jeszcze jest aspekt, że musi mieć to "coś..."
0 Like
desperada
Journeyman
Opcje
Mi nie chodzi konkretnie o samsunga tylko czy w ogóle istnieje smartfon jakiejkolwiek firmy, który może się pochwalić bardzo dobrymi głośnikami. Do tej pory wg mnie był to sony :smiling-face:
0 Like
desperada
Journeyman
Opcje
Ten xiaomi wydaje się coraz bardziej chyba rynek podbijać wydaje mi się. Jedyne co mnie denerwuję to wielkość smartfona. Jestem raczej minimalistą i fajnie jakby taki tele nie wystawał w połowie z kieszeni.. z drugiej strony, znacznie poprawia to jakość podczas oglądania... ah, nie można mieć i zjeść ciasteczka. Dlaczego Samsung przestał dodawać słuchawki do zestawu?
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Cięcie kosztów? To jedno. Drugie to pewnie fakt że te dorzucane do zestawu były takie sobie.
0 Like