Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A71 aparat + lampa doświetlająca

(Temat utworzony: 10-10-2020 04:40 PM)
502 Wyświetlenia
Śmieszka87
Student
Opcje

Dlaczego w Samsungu A71 zdjęcia robione z lampą wychodzą aż pomarańczowe? W moim poprzednim J5 skóra po zdjęciu z lampą miała naturalny odcień. W nowym Samsungu jest dosłownie pomarańczowa po użyciu lampy. Może mam coś źle ustawione? Może się wypowiedzieć ktoś kto ma ten sam model?

20201010_163522.jpg

20201010_163530.jpg

 Dla porównania zdjęcie bez lampy i z lampą. 

0 Like
8 Odpowiedzi
Pieelkowski
Pioneer
Opcje
Próbowałaś zresetować telefon do ustawień fabrycznych i ponowną próbę?
0 Like
Śmieszka87
Student
Opcje

Telefon ma dopiero parę dni. Resetowałam aparat i telefon też. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Śmieszka87 czy przypadkiem moduł foto nie jest zabezpieczony folią lub szkłem ochronnym?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
nikebar
Pioneer
Opcje
mam tak samo w moim A71, na zdjęciach z lampa ludzie wychodzą aż pomarańczowi
0 Like
Śmieszka87
Student
Opcje

Nie jest.

0 Like
Śmieszka87
Student
Opcje

Wygląda to strasznie, a czasami jednak trzeba użyć lampy. Efekt nie jest fajny. Może Samsung coś z tym w końcu zrobi. 

20201007_150235.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Śmieszka87  Zgłoś problem za pomocą aplikacji Samsung Members.

BENYtm
First Poster
Opcje
Zapewne jest tak ponieważ dioda LED w A71 ma znacznie cieplejszą temperaturę barwową. Pomarańczowy odcień zdjęć to zapewne problem źle skalibrowanego balansu bieli w trybie auto(bo zakładam że właśnie w tym trybie były robione te zdjęcia). Myślę że jakaś aktualizacja powinna rozwiązać ten problem. Spróbuj jeszcze zrobić takie same zdjęcia w trybie PRO, tutaj masz przykładowy link z tym jak ten tryb obsługiwać: https://youtu.be/I2Dn1T1Gu1c
0 Like