Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Samsung A55!

(Subiect creat la: 22-03-2024 07:00 AM)
948 Vizualizări
SorinDaniel
Helping Hand
Opțiuni
Am luat-o razna, nu noi ci compania asta numită Samsung. 
De când mă știu folosesc numai produse Samsung, de la telefon la smartband, la smartwatch, la căști, la TV, monitor, etc. 
Dar asta e prea mult și cu siguranță mă voi orienta către alte mărci care oferă la costuri rezonabile, mult mai mici, produse ok (nu o să înșir nume pt că nu asta e ideea, nu fac reclamă nimănui).
Să plătești 2400, respectiv 2700 pt un Samsung din seria Galaxy A și să mai și ai tupeul să numești asta ofertă doar pt că oferi o brățară inteligentă chipurile "cadou" ...la o diferență de 3 - 400 Lei și îmi iau un telefon din seria Galaxy S. 
Nu, asta e prea mult și o bătaie de joc directă la adresa clientului. 
Chiar am ajuns să plătim pt nume, pt că aceleași caracteristici la o altă marcă găsești telefon cu prețuri între 1300 și 1700 Lei. 

image

image

16 Răspunsuri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Nu te obliga nimeni sa cumperi.,plus ca modele nou lansate sunt mai scumpe
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Plus de asta trebuie să trăiască și Altex , Carrefour,etc .
Eu zic sa te liniștești și să aștepți până crezi că se încadrează în bugetul tau. Nu zice nimeni că un telefon lansat acum câteva zile sa fie și ieftin și flagship.
1711086728767.jpg
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
A54 de 128GB a fost lansat cu 2400 lei iar varianta de 256 cu 2600 anul trecut...sincer nu vad o asa mare diferenta de pret, doar 100 lei in plus pt modelul de 256GB.

Practic Samsung a mentinut pretul in conditiile in care vine cu un ecran protejat cu Corning Gorilla Victus+ si rama de aluminiu, un upgrade clar de la Gorilla Glass 5 si rama de plastic de la A54. Asta pe lângă upgrade-ul la procesor si altele.

Daca compari cu alte marci, evident gasesti produse mai ieftine dar important este ce iti doresti in final. Daca ai un ecosistem cu TV, smartwatch, smartphone si altele, Samsung este cam cea mai buna optiune pe Android...Huawei fara servicii Google este inutil si chiar daca Honor s-a "desprins" si nu este afectat de ban tot nu l-as alege. Au design frumos, ceasurile imi plac dar software-ul chinezesc e dezastru...si asta se aplica si la Xiaomi cu al sau MIUI.

Alternative exista si da, sunt mai ieftine...chiar te rog sa le testezi si sa vezi diferentele.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Teo2
Pathfinder
Opțiuni
Hai ca software-ul nu e chiar asa de dezastru, si pwm wise ecranele la honor stau mai bine.
Samsung nu acord deloc atentie acestui capitol.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Poate au mai evoluat cu softul dar erau pline de bloatware si aici nu ma refer la aplicatii normale ci tot felul de chestii chinezesti, la interfata uneori primeam mesaje in chineza in loc de Engleza...limba romana era varza pe tastatura (aici sa zic ca instalez SwiftKey dar tastatura integrata e praf). Buguri mari si functii de business cam inexistente in aplicatia de e-mail (fara filtrare, sortare, creare reguli, etc). Aplicatiile de vreme erau optimizate pt China, cand le puneai sa arate local aveau o predictie de mai bine renuntam. De fiecare data trebuia sa instalez aplicatii terte dar astea nu erau integrate in alte aplicatii ale telefonului (gen calendar sau mail). Per total, aveam atatea chestii de schimbat sau care deranjau incat mai bine renuntam. La Samsung nu am avut probleme de genul acesta pe de alta parte si nu doar la flagshipurile pe care le-am avut dar si la modelele A52S, A54 si A14 pe care le-am mai achizitionat pentru familie sau angajati

Si subiectiv, nu imi place design-ul asa mult. Nu neg calitatea hardware-ului si a camerelor care exista pe unele modele dar cercul ala bulbucat care le contine...mie personal nu imi place.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Perfect, sa fuga sa il ia atunci e loc pt toata lumea

Vlad1981
Legend
Opțiuni
Toate chinezariile după un an de utilizare sunt praf. Motorola are un meniu de rahat, chiar urat iar de preturi ce să zic, toți s-au luat după Apple. În fiecare an se face caz ca telefoanele Samsung sunt scumpe dar și scad preturile rapid
Vlad1981
Legend
Opțiuni
Nu îmi place androidul stock..ce vad pe Allview parca vad și pe Motorola 😁😁😁😁😁
Vlad1981
Legend
Opțiuni
Allview Soul x20 are android 13, telefon de nici 1000 de lei!
Vlad1981
Legend
Opțiuni
Dar nici nu as cumpăra 😁 😁 că nu ști când dă colțul
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

O sa incerc sa explic de ce comparatia facuta de tine nu este buna. Explicatia nu este atat pentru tine, cat pentru cei care au facut greseala de a cumpara telefonul nepotrivit. O sa fac comparatie intre variantele cu 128 GB .

Compari un model nou cu unul din anul precedent. La orice categorie de produse, un produs nou aparut pe piata este mai scump, iar apoi pretul ii scade simtitor atunci cand apare un alt produs.

• A54 - 1566 Emag
  • A55 - 2399 lei (Altex) ; 2199 - Flanco
  • S23 - 3292 lei (stoc epuizat) ; 3141 - 3540  la Emag (in funtie de culoare)
  • S24 - 3779 - 4119 lei (in functie de culoare)

Deci diferenta fata de modelul anterior din seria S este de 7-800 lei. Fata de modelul actual din gama S, A55 este aproape la jumatate de pret (la fel cum este un A54 fata de un S23).

Dar, facand abstractie de preturi, cele doua modele (A55,S24) sunt din categorii de utilizare diferite. S23 si S24 au bateria mult mai mica, ecranul mai mic, si se adreseaza in primul rand persoanelor care nu stau toata ziua pe telefon, dar mai ales care au nevoie de un telefon usor de manevrat cu o mana si care sa poata fi pus in orice buzunar/geanta. A55 pe de alta parte are ecran mai mare si bateria mai mare.

Pentru o persoana care vrea SOT mare (si e plina comunitatea de postari legate de timpul de functionare), nu este potrivita deloc varianta de baza a seriei S. 

Adica, degeaba iti cumperi Ferrari daca tu ai nevoie de masina de familie, si apoi te plangi cat de praf e supercar-ul ca nu iti incap copiii si bagajele. Nu orice produs premium este bun la toate si de aceea sunt atatea modele, tocmai pentru a-l putea gasi pe cel potrivit, cel care este cel mai aproape de nevoile tale, atat la functii cat si la pret.

Asa cum zicea si @Cosmin79 , nu este obligatoriu ca cineva sa cumpere cel mai nou produs de pe piata, de aceea exista posibilitatea sa cumpere modelul anterior la un pret mult mai mic.

Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Astea sunt preturile la lansare.
După 2-4 luni prețul va fi undeva la 2000 lei, iar după aprox 6 luni, sigur va fi un 1800 lei.
Și totuși gândește-te ca Samsung a avut aproape mereu aceleași preturi la Gama A5x de exemplu....
Sigur va fi la fel și cu A55.
Prețul va scădea drastic în următoarele luni.
Deci într-un final are un preț de mid-range.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Pe A51-A52 găseai doar materiale din plastic, nu altceva.
Pe A54-A55 găsești ceva sticla + Pe A55 rama aluminiu.
Pe A52 era parca 800 nits, în timp ce pe A55 este 1000 nits dacă nu greșesc.
Este normal ca prețul sa urce.
Și specificațiile sunt diferite
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Într-adevăr, ai dreptate, știu ca pe A7, A9, A8 era materiale mai premium la un preț mai mic, dar tu ai pus la calcul și anul în care sa fabricat acel telefon vs în ce an suntem noi?
Toate s-au mai scumpit și este normal sa urce și prețul la telefoane
Vlad1981
Legend
Opțiuni
Se face prea mult caz cu preturile când se știe că după chiar o luna , două scad. În 2019 în vară când am cumpărat Samsung A50 avea reducere 400 de lei și l-am luat cu 1317 lei, telefon din plastic, ramă și spate. Dacă în România nu era inflație sigur nu erau 2400 sau 2600 și 1000 de taxe! Acum la A55 5G plătești și construcția care e superioară!
Opțiuni
Voi vă dați seama ce sa ajuns ? marele Samsung a decăzut mult detot de ce zic asta. În 2023 când sa scos A54 după eșecul A53,vine A55 cu rama de [aluminiu] au refuzat să pună pe A54 doar ca-să zică și ei că au făcut upgrade când în 2018 A8 avea rama de aluminiu pe bune Samsung ?. După au băgat prostia aia de plastic de zici că țineam în mână low buget. Sau deșteptat toți cumpărători nu se mai vine cu nimic nou înafară de următorul nr,ultimul android care nici ăla nu mai este wow,puțină putere la procesor și poate ceva la cameră ?. Mă bucur că am prins A54 cum am zis și în alte topicuri câțiva ani să nu mai aud de Samsung... Mi se pare normal și de drept ca cumpărător nu-mi convine să dau 1650 de lei pe plastic sunt bani,trebuia de mult să aibă aceste funcți Glass front (Gorilla Glass Victus+), glass back (Gorilla Glass), aluminum frame,nu acum în 2024 pierdeți competiția ?. Stai să schimbe și alte firme regula cu update de la 2 ani la 5 ani să vezi după ce scade Samsung...