Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba wydajnosc A53 w porównaniu do poprzedniego modelu a52s

(Temat utworzony: 28-03-2022 08:53 PM)
6682 Wyświetlenia
2115togang
Apprentice
Opcje
Witam, mam od kilku dni a53 od samsunga z exynosem 1200, telefon robi zdjęcia rewelacyjne w tej półce cenowej nie moge niczego mu zarzucić oprócz trzech rzeczy, pierwsza rzeczą jest mocne nagrzewanie się przez co telefon stanie się niekomfortowy, kolejna sprawa jest bateria 5000mla jest i starcza na jakieś 12h, dla mnie wynik średni bo mocno korzystam z telefonu ale może by udało się wycisnąć coś lepiej gdyby telefon się nie nagrzewal i ostatnia sprawa to slaba wydajnosc telefon w menu nie jest płynny w 120hz jakby miał takie mocne spadki dodatkowo w grach na telefonie również telefon ma gorsze detale w porównaniu z rocznym a52s który wyszedł rok wcześniej na snapdragonie, telefon ma znacznie lepsza wydajnosc od mojej a53 mimo tego że kosztował ponad 900zl więcej, moje pytanie brzmi tak czy wiele osób też ma takie spostrzeżenia co do tego telefonu że słabo on strasznie dziala na swoją cenę i że jego poprzedni jest lepszy czy jest to wina że strony samsunga i na dniach będzie jakaś ładka i magicznie naprawi się ta wydajnosc, bo tak naprawdę tylko na niej mi tak zależy, Proszę o odpowiedź koniecznie od samsunga i od osób które mają styczność z a53 lub wiedza o co gra
0 Like
54 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@2115togang, obawiam się, że Samsung Ci nie odpowie, bo odpowiedzialne za te tematy osoby na forum się nie udzielają, ale może postaram się pomóc ja i inni użytkownicy forum. :winking-face:

Na początek powiedz, czy wgrywałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zrób też zabieg Wipe Cache Partition i zobacz, czy sytuacja się poprawi: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

2115togang
Apprentice
Opcje
Nadal nic nie pomogło, najwidoczniej ten mocarny exynos 1200 którego dal samsung to badziew idę oddać ten telefon i pokusić się najwidoczniej s20 fe
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@2115togang, decyzja oczywiście po Twojej stronie, ale nie odpowiedziałeś jeszcze na pytanie o kopii zapasowej, może tu kryje się rozwiązanie. Wipe Cache Partition rozumiem, że zrobiłeś?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

2115togang
Apprentice
Opcje
Nie wgrywałem żadnej kopii nie przesyłałem zresztą nic że starego telefonu, za wipe cache również ale wątpię by pomogło przy tak świeżym telefonie
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@2115togang, spróbować zawsze można, przy aktualizacjach przy pierwszym uruchomieniu też może wkraść się jakiś błąd instalacyjny. 

Witaj na Forum Samsung!

2115togang
Apprentice
Opcje
No ale robiłem już tak jak Ci mówiłem nawet hard reset, no nic nie pomogło wątpię że ten samsung albo jakoś soft by aż tak mocno ograniczał telefon, w dodatku grzeje się jak piekarnik na tym exynosie na snapdragonie 865 już takiego problemu nie będzie;/
0 Like
2115togang
Apprentice
Opcje
Mówię o wymianie na s20 fe
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Już przed premierą głośno się mówiło, że A53 będzie sporo gorszy od A52s, a po premierze okazało się, że pod wieloma względami jest gorszy od A52 5g... Nikt nie wie co stoi za taką politykom Samsunga, natomiast pewne jest jedno, A53 jest absutnie nie opłacalnym zakupem.
0 Like
2115togang
Apprentice
Opcje
To już wiem zwracam go dziś i kupię se s20 fe
0 Like