Cześć. Rok temu w sierpniu nie dzialal mi przycisk przyciszania i zaniosłam do serwisu. Pół roku później (teraz w lutym) pojawił się ten sam problem i zaniosłam do tego samego serwisu. No i zaledwie 40 dni później znowu to wróciło. Przyglaszam normalnie, a jak chce przyciszyć to muszę bardzo mocno przycisnąć palca ale też nie zawsze tak dziala. Zrzuty ekranu także nie działają. Nie wiem czy to jest wina serwisu i ich fachowej roboty czy jednak coś głębszego. Myślałam żeby przywrócić telefon do ustawień fabrycznych ale nie wiem czy ma to jakikolwiek związek...
Witam polecam zrobić tak jak inni lecz zawsze w aplikacji Samsung members jest opcja pomoc tam można robić testy np. właśnie czy guziki działają lub inne itd.
Idz do innego. Ja zaniosłem do Orange bo miałem wykupione nawet ubezpieczenie! Mówię, że w złączu do ładowania jest metal, który blokuje kabel do ładowarki, ewidentnie wada fabryczna! Wzięli, minęło dwa tygodnie, zabieram tel do domu, patrzę, dalej ten sam metal w środku! Wiec mogli wziąć Twój telefon, nic z nim nie zrobić i ci oddać waląc ściemę, ze naprawione jak u mnie 😔😔😔