Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Samsung galaxy a50.Blokada Knox.?

(Temat utworzony: 22-09-2020 11:44 PM)
4303 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Nefrebond007
First Poster
Opcje

Witam.Mam problem z Samsungiem Galaxy a50.Telefon zakupiony pólroczny.Niestety brak faktury zakupu.Nie mam jak oddac na gwarancje.Problem z oprogramowaniem. Prawdopodobnie problem z aplikacją Knox. 
Po naciśnięciu na "klawisz" Home. Wyskakuje powiadomienie "zasady zabezpieczeń zapobiegają korzystanie z klawisza sprzętowego". Telefon z sieci plus ,wszystkie rachunki na biezaco oplacone.Sprawdzone w salonie Plusa.Zmiana softu nie pomogła. Telefon działa lecz praktycznie żadne funkcje niedostępne.Mogę go tylko włączyć i wyłączyć i wejść kilka rzeczy w menu.Lecz nie mogę zmienić żadnych ustawień. Po hard reset jest chwilka dobrze ale po chwili problem wraca.Help.

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli ty zakupiłeś telefon Plusie to wystarczy tobie umowa do reklamacj serwisie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W przypadku braku dokumentów możesz skorzystać z naprawy warunkowej. Więcej informacji znajdziesz w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/naprawa-telefonu-z-ue-lub-bez-dowodu-zakupu...

keraj37
First Poster
Opcje

Mam dokladnie to samo - A50 z plusa, po hard reset dziala okay przez pewien czas potem sie wszystko blokuje.

Musialem kupic nowy telefon.

0 Like
Hutsalo1998
Apprentice
Opcje

Mam problem z dwoma przyciskami. Kiedy chce wcisnąć klawisz ekranu startowego i klawisz sprzętowy pojawiają się odpowiednio komunikaty: 

"Zasady zabezpieczeń zapobiegają korzystaniu z klawisza ekranu startowego" i "Zasady zabezpieczeń zapobiegają korzystaniu z klawisza sprzętowego ". Te komunikaty pojawiły się po włączeniu Knox Customization po wejściu w Ustawienia > Telefon - Informacje > Informacje o oprogramowaniu > Knox Customization i wcisnąłem "Pobierz najnowszy profil". Jak to cofnąć?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jaki posiadasz telefon? Nie widzę takiej opcji w moim telefonie. Czy to telefon służbowy?

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Hutsalo1998     Czy telefon pochodzi od operatora i czy na chwilę kiedyś został blokowany z uwagi na brak spłaty rat?

Spróbuj jeszcze wykonać kroki według poniższych punktów:

1. Z uwagi na niedziałające przyciski nawigacyjne wchodzimy do Ustawień z pozycji belki powiadomień.

2. W ustawieniach wybieramy Aplikacje > Chrome > Szczegóły aplikacji w sklepie

3. Po wyświetleniu strony Chrome w Sklepie Play, otwieramy przeglądarkę

4. W polu adresu wpisujemy custom.samsungknox.com

5. Na stronie klikamy NEXT, a następnie Finish

6. Jeśli przyciski nawigacyjne nie zaczną działać odświeżamy stronę i powtarzamy proces.

Hutsalo1998
Apprentice
Opcje

Samsung Galaxy s8. Telefon prywatny 

0 Like
Hutsalo1998
Apprentice
Opcje

Telefon jest od operatora. Nigdy nie był zablokowany wszystkie raty płacone na czas. 

Screenshot_20220704-110821_KCC Agent.jpg

Screenshot_20220704-110808_Settings.jpg

 Tam gdzie pisze "Pobierz najnowszy profil" to kliknąłem ok i przestały działać te przyciski 

0 Like
Hutsalo1998
Apprentice
Opcje

Ok. Zamykam temat. Porada @Expert zadziała. Wielkie dzięki