Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A70 - obrót ekranu do góry nogami

(Temat utworzony: 17-03-2021 08:44 PM)
1962 Wyświetlenia
Łukasz87
Pioneer
Opcje
Witam.
Mam A70 i problem z obracającym się ekranem.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego czasami działa obrót o 180°, a czasami nie.
Mam cały czas włączona opcję "obróć automatycznie", czasami zdarzy się że nie zablokuje ekranu, który po odłożeniu telefonu obraca się do góry nogami, tak że nowych jest na dole.
Ogólna opcja spoko,dość często by się przydawała, szczególnie gdy słucha się muzyki na słuchawkach,wtedy mini Jack jest na górze,ale akurat jak chce aby ekran obrócił się i 180° to mi to nie działa. 
Jakieś rady ?

0 Like
10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź jakie masz ustawienia związane z obracaniem ekranu. Rozwiń górny pasek i przytrzymaj palec na ikonce obracania.

Screenshot_20210317-205018_One UI Home.jpg

Łukasz87
Pioneer
Opcje
No właśnie nie mogę tak zrobić. Czytałem już tego typu komentarze, ale nie potrafię wejść w tę opcję. Przytrzymuje palec ale nic się nie dzieje. Tak samo po wejściu w ustawienia ekranu startowego, nie ma podobnej opcji.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Łukasz87 

Ściągnij paskę z góry, następnie wybierz opcję Orient. pionowa i kliknij na napis i wyświetli ci się jak u @mirudo24 i sprawdź czy masz tak samo. 

Łukasz87
Pioneer
Opcje
Dzięki, mam ustawione jak na zdjęciu. Przy takich ustawieniach jak u @mirudo24 obrót k 180° też nie dziala

Screenshot_20210317-211400_Samsung Members.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przy takich ustawieniach telefon powinien bez problemu obracać się o 90°. Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że obrót o 180° występuje wyłącznie w niektórych sytuacjach. Poczekajmy na potwierdzenie od pozostałych użytkowników.

0 Like
Łukasz87
Pioneer
Opcje
Z obrotem o 90° nie ma problemu.
Właśnie nie potrafię dość do tego w.jakich sytuacjach ekran się obraca o 180°
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Łukasz87 Wydaje mi się że tylko nie da się obrócić ekranu o 180°.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Łukasz87 Witaj! Nie da się obrócić ekranu o 180° Jedynie w niektórych aplikacjach.
Agabiblia
Pioneer
Opcje

Próbowałam włączyć i wyłączyć tą funkcję, ale smartfon kompletnie nie potrafi się zorientować że jest w poziomie. A przecież automatyczne obracanie włączone, po wyłączeniu tej funkcji spróbowałam włączyć tą ikonkę by pojawiała się po zmianie orientacji, jednak nie ma tej ikonki. 

0 Like