Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 20-01-2022 09:25 AM)
9075 Wyświetlenia
KamilMroz
Explorer
Opcje
Witam, 

Od czasu aktualizacji telefonu do Android 12 UI4 pojawił się problem z używaniem słuchawek Pioneer SE-MS7BT. Otóż po kablu wszystko ok, po poprawnym sparowaniu urządzeń (brak błędów) w sluchawkach słychać tylko stukanie, odtwarzanie się zacina - widać spowolnione klatki, ale czas odtwarzania zatrzymuje np. YT, lub zapetla - odtwarzanie z galerii (licznik pokazuje np. na przemian 0:17 ; 0:18). Podłączone do innego telefonu (Mi 10 Pro) działają poprawnie. Po sparowaniu A72 z soundbar'em JBL jest rowniez OK. Restart telefonu, słuchawek, rozłączenie słuchawek i ponowne sparowaniu nie pomagają.

Czy ktoś spotkal się kiedyś z podobnym problemem? Może zna ktoś jego rozwiazanie?

Z góry dzieki!
59 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@KamilMroz Trudno akurat jednoznaczenie stwierdzić czy uprawnienia mają wpływ na takie zachowanie. Ale spróbuj je wyzerować. Ustawienia->Aplikacje->3 kropki po prawej stronie->Zeruj pref. aplikacji.->Wyzeruj

KamilMroz
Explorer
Opcje
Dzięki za sugestie Patryk. Niestety to też nie pomaga. Problem na pewno leży po stronie andro 12. W momencie włączenia słuchawek po bluetooth, każdy odtwarzacz zatrzymuje sie. Nawet ten odtwarzający dzwonki (przy ich wyborze przy wlaczonych sluchawkach telefon praktycznie się zawiesza i na przejście do kolejnego dzwonka systemowego nie jest możliwe). Chyba trzeba czekać na fix'a bo samodzielnie się tego nie rozwiąże. A póki nie będę na 100% pewien, że przywrócenie do ustawień fabrycznych pomoże, to nie będę tego robił.. Bo ostatnio smart switch tez mi zrobił kilka niespodzianek..
0 Like
Tomek000
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem ze słuchawkami creative. Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomogło.

0 Like
KamilMroz
Explorer
Opcje
Ja sprawdziłem tez na JBLach. Objawy te same. Zostało chyba tylko rozłożyć ręce i czekać na jakiś fix z góry. Zglosilem niby problem, ale odpowiedzi brak
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek000  A reset słuchawek i ponowne parowanie?

tmykrk
Voyager
Opcje
Spróbuj wyczyścić ustawienia Bluetooth w trybie awaryjnym telefonu (dłużej przytrzymaj wciśnięty przycisk zasilania - pojawi się przycisk na ekranie)
0 Like
Tomek000
Apprentice
Opcje
Dziękuję ale niestety nie pomogło. Dużo jest tych problemów z bluetooth więc może będzie jakaś latka na to
0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
Pojawiła się wczoraj nowa aktualizacja ale chyba tylko bezpieczeństwa.
0 Like
waldemark70
Navigator
Opcje

Mam to samo na Galaxy A52 i Jabra Elite 2. Reset słuchawek i ponowne sparowanie nie pomaga. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@waldemark70  A prosże usunąć słuchawki z zapamiętanych w telefonie i ponownie je sparować