Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z polaczeniem się przez usb

(Temat utworzony: 24-04-2022 07:20 PM)
10711 Wyświetlenia
Karol21
First Poster
Opcje

Witam! Mój problem polega na tym, gdy podłączam urządzenie do komputera nie mogę przesłać pilków z telefonu i nie mogę udostępnić internetu poprzez router usb, a sam telefon się ładuje 

Screenshot_20220424-191807_Settings.jpg

0 Like
29 Odpowiedzi
Iden_
First Poster
Opcje

przy podłączaniu nie ma żadnych opcji

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie proszę wykonać wipe cache partition i sprawdzić ponownie. Jeśli by Pan miał nadal problem, to proszę sprawdzić na innym kablu.
Iden_
First Poster
Opcje

czym jest ,,wipe cache partition'' i jak tego dokonać?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Iden_, systemowa partycja pamięci podręcznej (cache partition) przechowuje tymczasowe dane (głównie aplikacji). Zdarza się, że dane tam przetrzymywane są nieaktualne bądź niepoprawne co może prowadzić do błędów w działaniu aplikacji lub systemu. Czyszczenie tej pamięci jest zalecane w przypadku wystąpienia błędów po stronie aplikacji lub systemu. Niektórzy wykonują ten zabieg profilaktycznie co jakiś czas np. po wgraniu każdej nowej aktualizacji oprogramowania. Warto dodać, że zabieg ten nie usuwa żadnych danych ani ustawień użytkownika.

XneoneKK
First Poster
Opcje
Jak podpinam sprawny kabel niby jest udostepnianie tylko plików a nie działa USB Router sprawdziłem na samsungu S22 i na tamtym telefonie działało
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
musisz wejść ustawienia ~ opcje programisty ~ domyślna konfiguracja USB tam znajdziesz router USB1717364439327.jpg1717364439345.jpg
0 Like
XneoneKK
First Poster
Opcje
nie mam takiej opcji jak konfiguracja usb a mam opcje programisty chyba zależy to od telefonu bo ja mam samsunga a15
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
ok w takim razie może ktoś posiadający taką serię Ci pomoże
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@XneoneKK Kiedy wejdziesz w Ustawienia, a następnie w Opcje Programisty to znajdziesz opcję "Domyślna Konfiguracja USB". Taka opcja znajduje się w każdym urządzeniu - bez względu czy to seria A, S, Z czy jakakolwiek inna.

0 Like