Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z klawiaturą po najnowszej aktualizacji

(Temat utworzony: 20-12-2021 10:45 AM)
1466 Wyświetlenia
Michał101
Explorer
Opcje
Witam, mam dosyć nietypowy problem z klawiaturą w Samsungu Galaxy A52. Problem pojawił się po najnowszej aktualizacji. Otóż, często podczas pisania smsa, czy wiadomości lub tweeta klawiatura sama z siebie zastępuje najczęściej słowo "się" przez inne słowo, które zostało napisane wcześniej. Przykład podczas pisania: "Spóźnię się 20 minut" często wskakuje "Spóźnię Spóźnię 20 minut", mimo napisania wszystkiego ręcznie. Czasami słowa wskakują podwójnie bez żadnej oczywistej przyczyny. Muszę bardzo uważać na pisane maile czy wiadomości, bo często tak się dzieje i wygląda to nieprofesjonalnie.
Jak naprawić takie cuda?
8 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michał101 Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Klawiatura Samsung. Przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> Klawiatura Samsung -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane. 

Danny888
Voyager
Opcje
@Michal101 Dodatkowo sprawdź czy w Ustawieniach masz włączone 'Przewidywanie tekstu' jak tak to wyłącz.
m4teusz
First Poster
Opcje
Wie może ktoś jak naprawić problem z klawiaturą gdy na jakimś czacie (snapchat itp to jak chce coś napisać to mi zasłania połowe liter 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystasz z klawiatury Samsung? Problem występuje we wszystkich aplikacjach? Próbowałeś ponownie uruchomić telefon?

0 Like
m4teusz
First Poster
Opcje
Tak i nic nie pomogło
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji klawiatura Samsung. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe > Klawiatura Samsung > Pamięć > Wyczyść dane.

m4teusz
First Poster
Opcje
Robiłem to i też nic
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@m4teusz Spróbuj jeszcze z Wipe Cache Partition i ewentualnie dodatkowo reset wszystkich ustawień.

Wipe cache:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Reset ustawień:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.