Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne uruchamianie trybu samolotowego w A71

(Temat utworzony: 03-03-2022 08:21 PM)
1030 Wyświetlenia
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Cześć.
Jest taka opcja by po znalezieniu się w zdefiniowanej lokalizacji, np dom, jest automatycznie wyłączane zabezpieczenie odblokowywania telefonu bp odciskiem czy wzorem.

Ale czy jest jakaś możliwość ustawienia, by po znalezieniu się w określonej lokalizacji uruchamiał się tryb samolotowy?
0 Like
8 Odpowiedzi
BUCKY29
Navigator
Opcje
Z trybem samolotowym chyba nie ma takiej opcji poprostu włączasz opcja wyłącza wszystkie połączenia sieciowe.. lub włączasz a jesli chodzi o wyłączenia blokady to służy do tego smart lock tu wszystko pisze...

https://support.google.com/android/answer/9075927?visit_id=637819343120715497-1514201805&p=personal_...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@analyzer65  napisał(a):
Ale czy jest jakaś możliwość ustawienia, by po znalezieniu się w określonej lokalizacji uruchamiał się tryb samolotowy?

Możesz utworzyć procedurę w Biby Routines wykonującą taką akcję. Przykład poniżej

Screenshot_20220303-210711_Bixby Routines.jpg

[PORADNIK] [Android 11 One UI 3] Bixby Routines, czyli automatyzacja często wykonywanych akcji
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-android-11-one-ui-3-bixby-routi...

Oczywiście ma to zastosowanie jeśli Twój telefon posiada obsługę Routines.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Routines mam ale...
Ustawiam "Miejsce" po lokalizacji i jak kliknę na kolejną regułę "Wtedy", mam nieaktywną opcję Trybu samolotowego i komunikat, że te 2 funkcje wykluczają się.
Próbowałem ustawić od końca, czyli od "Wtedy", ale potem z kolei mam nieaktywną regułę "Miejsce".
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@analyzer65, Być może posiadasz starszą wersję Routines, która nie obsługuje takiej kombinacji. W takim przypadku będziesz musiał zaczekać na aktualizację.

theguildsman
Helping Hand
Opcje
Oczywiście, że się wykluczają. Chcesz wywołać akcję na podstawie bieżącej lokalizacji i wyłączyć funkcję lokalizacji jednocześnie.
dvrkcry
Explorer
Opcje
witam, od kilku dni mam problem z samodzielnie wlaczajacym sie trybem samolotowym podczas normalnego uzytku, a nawet kiedy telefon lezy nieuzywany. od kilku miesiecy rowniez telefon pokazywal komunikat o braku uslugi w miejscu nazwy operatora, lecz nie jestem lewny czy jest to ze soba zwiazane. Co to oznacza?

dzieki
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Najczęściej taki komunikat to błąd systemowy i bardzo często pomaga pełny reset telefonu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dvrkcry, Na początek wykonaj reset ustawień sieciowych

Ustawienia --> Zarządzenia ogólne --> Restowanie --> Resetowanie ustawień sieciowych

0 Like