Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kartą pamięci.

(Temat utworzony: 05-06-2024 04:37 PM)
126 Wyświetlenia
Piotr082
Apprentice
Opcje
Witam,
Ostatnio zaczęły mi się pojawiać powiadomienia"Karta pamięci nie działa" podczas używania telefonu (nie działała na chwilę, test w aplikacji Samsung Members nie pokazał błędu.) Dzisiaj kiedy uruchomiłem telefon pokazał się komunikat"Włożono kartę pamięci". Co można z tym zrobić?
Edit: Błąd wystąpił ponownie podczas uruchamiania aplikacji Samsung Members
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@flyer0, a to już nieważne, czy manualnie, czy przez jakiś program, ważne, żeby robić. 😉

Nie wydaje mi się, żeby MediaMarkt sprzedawał używane karty SD, co najwyżej jakieś powystawowe, ale kto wie, o takie rzeczy warto dopytać bezpośrednio sklep i również zapytać, z czego dokładnie wynika taka cena.

Jest też tak, że jeśli opakowanie było nienaruszone, to nie znam innego sposobu, jak można by było użyć karty, a następnie znowu ją fabrycznie zapakować, więc powinna być wtedy na 100% nówka.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

flyer0
Voyager
Opcje
Opakowanie zamknięte, pytaliśmy skąd cena już wtedy i mówili że są na promocji, I do dzisiaj chyba są ale już po 40zl, również chodziło mi o to że nie używana tylko może jakaś stara sprzed 5 lat, a one w końcu też ulegają eksploatacji
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Koszyk ma Pan ten sam co do karty pamięci
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Tak, jest w nim miejsce na 2 sim lub 1 sim 1 karta SD, mam simke w miejscu na SIM 1 a SD na 2
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Można sprawdzić czy koszyk dobrze się domyka czasem ta uszczelka sie delikatnie podwinie i przez to telefon traci też wodoszczelność. Może być też jeszcze sam czytnik kart
flyer0
Voyager
Opcje
zamykałem go ostatni raz tylko po włożeniu karty SD czyli w 2022 r., i mam nadzieję właśnie ze to czytnik a nie sama karta
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę wyjąć szufladę przetrzeć karty włożyć ponownie i obserwować czy się sytuacja powtórzy?
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Ogólnie to śmieszna sytuacja, wyjąłem szufladkę i się okazało że i karta SD i karta sim były lekko wykrzywione do góry, prawdopodobnie przez jakiś upadek bo kilka ich miałem, na razie działa nie odłącza się ale i tak trochę boję się jej używać do zdjęć przez wcześniejsze błędy
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego zawsze warto sprawdzić czy nic się nie ruszyło, czy wysunęło. Taki komunikat beż przyczyny się nie pojawi.
flyer0
Voyager
Opcje
Siema, dzisiaj znowu mi to wyskoczyło gdy telefon był w trybie oszczędzania energii, ale tylko raz, coraz bardziej się boję Screenshot_20240610_203757_Settings_1000092042_1718044678.png
0 Like