Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z jakoscia obrazu, a52s 5g.

(Temat utworzony: 25-10-2021 02:13 AM)
1363 Wyświetlenia
Mosiu
Explorer
Opcje

Witam

Z racji tego,że już raz na tym forum dostałem odpowiedź, która mi pomogła, proszę drugi raz o opinię/ pomoc. Otóż, nie wiem czy wcześniej tego nie zauważyłem, czy problem pojawił się teraz, aczkolwiek mam problem z jakoscia odtwarzanych seriali w serwisie netflix (jakość pobierania jak i odtwarzania ustawiona na najwyższa) oraz filmami na yt. O ile pierwszo-planowe jasne postacie czy scenerie są ostre i nie ma na nich szumów, tak obiekty w oddali w tle lub ciemnych scenach widać mocne rozmycie /smużenie/szumy, dokładnie nie wiem jak fachowo to nazwać. Zrobiłem zdjęcie aczkolwiek, jest problem z jakoscia fotografi i raczej wątpię, że będzie dobrze to widać. Pojawiają się takie rozmazane kwadraty, gdybym problem miał opisać potocznie, to wygląda to tak jak gdyby video w pewnych sceneriach było odtwarzane w niższej rozdzielczości albo ekran nie nadążał z odświeżaniem. Jest jakiś sposób na przetestowanie jakości odtwarzanego obrazu w telefonie? 

Z góry dzięki za odpowiedź 

Edit: zauważyłem, że podczas oglądania przy świetle szumów / rozmyc jest wyraźnie mniej, aniżeli oglądając film w totalnej ciemności. 

12 Odpowiedzi
Mosiu
Explorer
Opcje
Czyli można powiedzieć,że Twoja odpowiedź mnie cieszy :face-with-tears-of-joy: już myślałem,że to z moim egzemplarzem jest coś nie tak, również odtworzyłem materiał na IPS i wyglądało to trochę inaczej. Co ciekawe laptop odtworzył materiał identycznie jak telefon, jedynie tv wyświetliło obraz w inny sposób, ale do matrycy z nowego tv nie mam zamiaru porównywać. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie tematem.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Mosiu Słuchaj, może to zabrzmi banalnie, ale sprawdzałeś z inną jakością odtwarzania filmu? xD Sprawdziłam na S8+ i innym telefonie, który ma ekran IPS, oba przy jakości pokroju 240p czy 360p wyświetlały efekt zbliżony do tego, który pokazałeś na zdjęciu, tak samo monitor od PC. Przy wyższej jakości stopniowo staje się to mniej widoczne :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Mosiu
Explorer
Opcje
Sprawdzałem:) netflix, yt ustawione na najwyższe możliwe rozdzielczości
0 Like