Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem Galaxy a52

(Temat utworzony: 04-07-2022 05:37 PM)
1529 Wyświetlenia
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Hej,
Kilka dni temu zauważyłem problem z przednim aparatem w moim Galaxy a52.
Zdjęcia w trybie automatycznym 3:4 robi normalnie, natomiast gdy przełączę na tryb 32MP, obraz w aparacie pokazuje się, ale zdjęcie wychodzi czarne, czasami jakieś zielone wzorki na czarnym tle i tyle. Dodam, że prawdopodobnie jest to błąd czerwcowej aktualizacji, ktorą właśnie kilka dni temu zainstalowałem, bo przed aktualizacją wszystko działało. Robiłem wipe cache zaraz po aktualizacji i czyściłem dane aplikacji, bezskutecznie.
Rozumiem, ze pozostaje mi raczej tylko czekać na kolejną aktualizację która może to naprawi, a może nie?
Czy ktoś ma podobnie?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
18 Odpowiedzi
zielu9
Apprentice
Opcje
Haha najlepsza myszka, probowałem juz wszystkiego nic nie pomaga
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zielu9, Pozostaje więc wizyta w serwisie. Wszystkie opisane przez Ciebie objawy wskazują na usterkę sprzętową.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Robertxxxxx
Voyager
Opcje
Miałem tak w s9. Tylko serwis
0 Like
jamsza95
Explorer
Opcje
Witam, zauważyłem w moim A52s problem z aparatem w nocy. Aparat gdy jest słabe światło bardzo się zacina. Chodzi o normalny tryb. W trybie pro i nocnym jest okej. Były wszystkie ustawień przywracane, wszystko było czyszczone... Czy ktoś ma też taki problem?
0 Like
jamsza95
Explorer
Opcje
Witam, zauważyłem w moim A52s problem z aparatem w nocy. Aparat gdy jest słabe światło bardzo się zacina. Chodzi o normalny tryb. W trybie pro i nocnym jest okej. Były wszystkie ustawień przywracane, wszystko było czyszczone... Czy ktoś ma też taki problem?
0 Like
Kefir
Pathfinder
Opcje
W jaki sposób się zacina? Zawiesza się cała aplikacja czy tylko "długo myśli" przy robieniu zdjęcia?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jamsza95, zerknij jeszcze do poniższego wątku, gdzie znajdziesz kilka wskazówek odnośnie problemów z aparatem.

Instrukcja - rozwiązywanie problemów z aparatem
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...

jamsza95
Explorer
Opcje
Cała aplikacja działa poprawnie, ale obraz bardzo zacina i nie jestem w stanie zrobić zdjęcie gdy jest ciut gorsze oświetlenie ponieważ nie łapie ostrości i wychodzi zamazane - dzieje się tak tylko w trybie normalnym, w pro wszystko działa poprawnie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe zatem, że to problem po stronie aplikacji Aparat. Warto zgłosić ten błąd za pomocą aplikacji Samsung Members. Dobrze by było gdyby wypowiedział się jeszcze inny użytkownik tego modelu telefonu czy u niego również występuje taki problem.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...