Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem w Samsung Galaxy A70

(Temat utworzony: 20-09-2020 01:29 PM)
3323 Wyświetlenia
Aviong
First Poster
Opcje

Mam problem z ładowaniem telefonu Samsung Galaxy A70. Mianowicie po podłączeniu ładowarki wyświetla mi się komunikat "podłączone urządzenie usb nie jest obsługiwane". Tak się składa że mam w domu dwa identyczne urządzenia A70 więc posiadam dwie oryginalne ładowarki do tego samego telefonu i obie działają prawidłowo w jednym telefonie a w drugim zarówno podłączenie jednej i drugiej ładowarki skutkuje pojawieniem się komunikatu. Gniazdo też jest raczej sprawne, ponieważ podłączając telefon do komputera lub powerbanka telefon ładuje się normalnie. Wyczyściłem dane aplikacji USBsettings, lecz ta czynność nie przyniosła żadnego rezultatu. Wina leży ewidentnie po stronie telefonu, więc proszę o pomoc, gdyż wolałbym uniknąć resetu telefonu i przed jego wykonaniem chciałbym wykorzystać wszystkie inne alternatywy, które mogłyby naprawić ten problem.

0 Like
5 Odpowiedzi
M86
Journeyman
Opcje
Witaj Na początku polecam zrobić Wipe cache partition
0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
Najprawdopodobniej problem leży jednak po stronie gniazda, z powerbanka i komputera się ładuje, ponieważ tam jest wolne ładowanie. Możesz spróbować w ustawieniach>pielęgnacja urządzenia>bateria >ładowanie wyłączyć szybkie ładowanie i super szybkie ładowanie (mam inny model telefonu to dokładnie nie wiem jak to wygląda u ciebie). Możesz też ewentualnie podłączyć do ładowarki bez szybkiego ładowania jeżeli masz taką możliwość.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aviong  Spróbuj przedmuchać gniazdo USB w telefonie sprężonym powietrzem.

0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
Co do przedmuchiwania gniazda najlepiej zakryć mikrofon aby go nie uszkodzić.
0 Like
Dollar7
Explorer
Opcje
Jeśli ładuje się normalnie podłączając do komputera czy też powerbanka to pewnie jest problem z szybkim ładowaniem. Spróbuj wyłączyć telefon i po chwili podłączyć ładowarkę i nie włączając go zobaczyć co będzie się działo, jeśli będzie się normalnie ładować to znaczy, że coś po stronie softu
0 Like