Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z ładowaniem samsung galaxy a71

(Temat utworzony: 01-11-2020 11:39 AM)
17847 Wyświetlenia
Aleksandra98
Explorer
Opcje

Dzień dobry. 

Od paru dni mam problem z ładowaniem telefonu. Raz podłączam ładowarkę i ładuje bez problemu, a raz podłączam i telefon w ogóle nie reaguje. Sprawdzałam różne kable na różnych modelach więc nie jest to wina ładowarki. W wejściu na kabel ładowarki nie ma brudu, ani kurzu, ponieważ czyściłam. Telefon nigdy mi nie spadł, nie zalał się ani nic z tych rzeczy. Jest to dość uciążliwe. Macie Państwo jakieś pomysły co to może być? Czy może to być związane z nową aktualizacja? Zaznaczę że mój partner ma identyczny telefon i nie ma takich problemów po aktualizacji. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Aleksandra98
Explorer
Opcje
I mnie okazało się że jednak wejście jest zepsute, prawdopodobnie od syfu jaki dostał się do portu. Musiałam naprawiać, na szczęście udało się w ramach abonamentu

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Patryk791996
First Poster
Opcje
Może wkradł się błąd softu . Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne . Pamiętaj o kopii zapasowej plików.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli przywrócenie ustawień fabrycznych nie rozwiąże problemu z ładowaniem to może oznaczać usterkę portu ładowania. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
Adamfart
Apprentice
Opcje
Witam. Mam ten San problem co większość - nie ładuje super szybkim ładowaniem. Widzę dużo zapytań ale żadnych odpowiedzi co pomogło. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Rexai
First Poster
Opcje
Witam, miałem ten sam problem. Telefon rozładował mi się do 0% i się wyłączył. Brak reakcji telefonu na podłączenie ładowarki. Kolejnym krokiem jaki wykonałem było podłączenie takiej samej ładowarki tyle, że od drugiego telefonu. Wcześniej to działało, niestety tym razem nie. Postanowiłem chodzić po całym domu i podłączyć samsunga w każde możliwe gniazdko, niestety nadal nic się nie działo. Zamiana kabla z wtyczką też nic nie dała. Kobieta wpadła na pomysł by podłączyć telefony razem ze sobą bo kabel ładowarki ma na dwóch końcach wtyczkę typu C. Po chwili telefon się zaświecił. Zasygnalizował ładowanie, szybko włączyłem go, ale po chwili się wyłączył. Ponowiłem akcje, włączył się szybko odłączyłem od sprawnego egzemplarza i podłączyłem pod wtyczkę od dobrego telefonu, zadziałało. Smartfon doładowałem do 20%, ładował strasznie wolno. Nie odłączając zrobiłem kopię plikòw, niestety zapomiałem zrobić zapisu w chmurze i po resecie do fabrycznych ustawień zjadło mi zdjęcia, filmy i muzykę. Błąd z ładowaniem minął. Już drugi dzień ładuje normalnie.
0 Like
Rexai
First Poster
Opcje
Błąd powrócił.
0 Like
Rexai
First Poster
Opcje
Zmiana ładowarki na no name pomogło. Ps. ładowarka oryginalna ładuje innego samsunga galaxy a71. Według mnie jest to błąd softu. Resety nic nie dają a port nie jest zniszczony.
0 Like
Marcinator
First Poster
Opcje

Widzę, że temat stary i lubiany i dalej nie rozwiązany. TO samo u mnie a53 nie wykrywa oryginalnej ładowarki samsunga 25w ani żadnej innej powyżej 15w. Czekam na jakąś aktualizacje rozwiązującą problem, ale czytając ten post to straciłem nadzieję bo post stary a problem dalej nie rozwiązany. 

0 Like