Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Predkosc wifi

(Temat utworzony: 06-07-2022 11:33 AM)
2805 Wyświetlenia
andrzem
Journeyman
Opcje
Hej, dlaczego w moim a53 5g max predkosc wifi to 72 a na telefonie lezacym obok w 

image

tej samej sieci pokazuje 144? Z gory dzieki za pomoc.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
andrzem
Journeyman
Opcje
TEMAT OGARNIETY
Trzeba byko zrobic reset ustawień sieciowych, teraz jest 433.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś rozłączyć sieć i ponownie się do niej podłączyć? Za każdym razem jest tylko 72 Mb/s?

0 Like
andrzem
Journeyman
Opcje
Tak robilem i nic. W innej sieci jest dokladnie to samo, moj 72 a deugi 144.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

A próbowałeś podłączać się do innych sieci Wi-Fi?

0 Like
Portalnet
Pathfinder
Opcje

A tak zapytam, jakie powinny/mogą być max prędkości łączenia się dla sieci WiFi 2.4 i 5 GHz ? (nigdzie  specyfikacji dla A53 nie mogę tego znaleźć)

Ja u siebie akurat dla sieci Wifi 5G mam 433Mb/s, czy to max czy da sie wiecej w zależności od routera ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Portalnet, szybkość połączenia zależy między innymi od siły sygnału. Im lepszy sygnał tym większa szansa na szybsze połączenie. Model Galaxy A53 5G obsługuje Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80. Teoretycznie więc w idealnych warunkach przy najlepszym połączeniu ac przy 5GHz może połączyć się z szybkością do maksymalnie 500 Mb/s. Szybkość mogłaby być większa gdyby telefon i router obsługiwały częstotliwość 160 MHz dla połączenia ac, 5GHz.

Portalnet
Pathfinder
Opcje

No u mnie przy samym routerze telefon łapie max 433Mb/s, zaś laptopy które mam synchronizują sie w standardzie ac na 866Mb/s

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Portalnet, nie jestem specjalistą od routerów i ustawień. Możliwe, że laptopy łączą się jeszcze w jakimś dodatkowym trybie lub jest włączona częstotliwość 160 MHz, której nie obsługuje telefon.

andrzem
Journeyman
Opcje
Tak, to samo niestety. To kwestia ustawiem tel?
0 Like
andrzem
Journeyman
Opcje
Takie saScreenshot_20220706-162700_Samsung Internet.jpgScreenshot_20220706-162808_Samsung Internet.jpg
0 Like