Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Os

(Subiect creat la: 15-05-2021 01:22 PM)
948 Vizualizări
gisit
Voyager
Opțiuni
Care e mai bun cnx sau rom sau csc
23 Răspunsuri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Discuția despre CSC este destul de amplă şi cea mai complexă explicație de pe Samsung Members a oferit-o @RapierXDA.
Dacă îl rogi să pună link-ul aici cu trimitere spre acea explicație,o va face.
În principiu, pentru tine este important să înțelegi că întrebi despre acel CSC al furnizorului de servicii,practic cel care determină de unde vei primi update-uri.
Iar strict legat de România sunt următoarele:

▪︎CSC ROM (România-general)
▪︎CSC CNX (România-Vodafone)
▪︎CSC ORO (România-Orange)
▪︎CSC COA (România-Cosmote)

Nu este vorba că ar fi unul mai bun decât celălalt pentru că nu aşa se pune problema!
Este vorba că exceptând acel CSC ROM (fac referire la firmware-ul asociat CSC-ului)care este distribuit în principiu mai repede,celelalte fiind personalizate de operatori ajung cu o anumită întârziere.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Din pacate, ori este foarte vechi postul respectiv, ori functia search nu prea gaseste cum trebuie. Nu am reusit nici macar din pagina mea de profil sa vad postarile toate, o sa mai incerc de pe mobil si pun link daca il gasesc.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Să ştii că şi eu am încercat să îl caut.
Şi chiar îmi pare rău,l-am citit atunci şi am apreciat complexitatea lui şi răbdarea pe care ai avut-o să explici ce înseamnă fiecare.
De asta mi-am şi permis să fac referire la tine.
I-ar ajuta pe mulți dacă l-ai găsi.
O seară frumoasă îți doresc!
🤝
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Gata, m-a ajutat @ElfStone cu cautarea si a gasit postarea...pun link-ul mai jos.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplica%C8%9Bii-%C8%99i-servicii/note-20-ultra-luat-de-nou-%C8%99...

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Exact!
🙂
cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

Salutare ! Firmwar-urile cu CSC CNX intodeauna au primit actualizari inainte fata de firmwar-urile cu CSC ROM.La firmwar-urile cu CSC CNX (Vodafone) actualizarea nu se poate face prin date 4G decat numai prin conexiune WI-FI.Pe cand actualizarile cu firmware CSC ROM se poate face si cu date 4g si WI-FI.

0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Te rog nu mai pune informatii aflate "după ureche" si care nu au legatura cu realitatea. Lumea citeste si poate ajunge sa si creada. Am pus mai jos link cu cerintele oficiale pentru descarcarea update-urilor

https://www.samsung.com/my/support/mobile-devices/what-are-the-requirements-when-upgrade-firmware-wi...

TOATE update-urile OTA pot fi instalate atat prin reteaua de date mobile (5G/4G/H+/etc) cat si prin WiFi. Dimensiunea mare a unora dintre acestea face ca descarcarea prin WiFi sa fie mai rapida si in functie de semnal-ul conexiunii de date fara erori care ar necesita retransmiterea pache3telor si evident un timp mai lung..

Au fost dati in care update-ul pt CSC ROM a venit mai repede, altele in care a venit pentru ORO sau CNX. Nu este relevant acest lucru decat daca exista diferente foarte mari de aparitie a actualizarilor si in acest caz decizia apartine fiecarui utilizator. Daca sunt persoane pentru care disonibilitatea update-urilor si viteza cu care le primeste sunt importante, poate schimba operatorul sau sa isi aleaga un terminal cu CSC general de ROM.

cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

@RapierXDA Nu vreau sa fiu nepoliticos  eu nu pun informatii aflate "după ureche" asa cum ai afirmat .Esti sigur pe tine ? Ai avut ocazia sa actualizezi un Samsung A50,51,A40 Vodafone si sa afirmi ca toate update-urile OTA pot fi instalate atat prin reteaua de date mobile (5G/4G/H+/etc) cat si prin WiFi.Eu zic ca brandurile Vodafone update-urile OTA pot fi instalate numai pe WI-FI. Eu detin Samsung Galaxy A50,A51,A40 Vodafone si actualizarile se fac numai pe WI-FI pentru ca prin date mobile,nu imi permite sa fac actualizarile,pentru ca brandurile Vodafone e posibil sa aiba restrictii prin date mobile.O sa caut si linkul pe samsung members si o sal postez aici,in care alti membri,si un membru "Expert" nu "Superuser I"afirma ca sunt posibile restrictii de operator de actualizare OTA prin date mobile cu telefoanele brand Vodafone si un membru care a încercat să faca o operațiune de schimbare de firmware pe telefon Samsung Vodafone, instalând alta versiune si ca de fapt, problema dispare și opțiunile sunt disponibile din nou de actualizare si prin date mobile.La urmatoarea actualizare o sa fac o inregistrare de ecran pe telefoanele A50,A51,A40 Vodafone la fiecare in parte sa vezi erorile de actualizare prin date mobile,poate lumea citeste si crede ca telefoanele brand Vodafone nu se poate actualiza prin date mobile

0 Aprecieri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Este după ureche deoarece ai o experiență personala cu o anumita situație si o generalizezi la nivelul tuturor. Expertul respectiv a confirmat ca POT exista limitări, nu ca si există. Mai curând ai o limitare/setare pe telefoanele personale care nu permite descărcarea de pachete de date mari.
Am descarcat si instalat prin date mobile actualizări pe telefoane cu csc cnx fără probleme.
P.S. Șansele ca actualizările pe csc cnx sa ajungă înaintea celor csc rom sunt minime, într-adevăr se poate întâmpla ocazional dar ca din nou sa generalizezi este după ureche.
P.S.1 către OP, toate sunt csc si nu exista mai bun. Sunt la fel cu excepția micilor personalizări ale operatorilo. La momentul actual acele personalizări se traduc mai mult prin unele aplicații preinstalate de către operator.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
In primul rand faci referire la un articol din comunitatea italiana tradus in romana si care pe langa ca e tradus prost este si irelevant pentru Romania. Si da, sunt sigur de ce spun. Chiar si cu traducerea proasta, userul scrie ca actualizarile "pot avea loc" prin wifi...si nu ca se fac obligatoriu numai prin wifi. Si indiferent ce ai citit spus de un user, ti-am pus link cu un raspuns oficial asupra problemei.

Faptul ca pot exiata limitari impuse in cazuri particulare este una si faptul ca acestea exista si se aplica in cazul intrebarii de fata este alta. Eu am primit actualizari OTA atat de la Vodafone si Orange cat si pe terminale unbranded (CSC ROM) prin reteaua de date mobile deci limitarile de care spui nu exista cel putin pt acestea....si nu am auzit nici useri de la Telekom (fost Cosmote) care sa se planga ca nu pot actualiza decat prin wifi

cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

Actualizarea pe date mobile de pe luna Mai A50 CSC Vodafone Italia au limitari si confirmat de operator.Poate ai dreptate ca se poate actualiza la (CSC CNX Vodafone Ro,etc)  dar cu (CSC OMN Vodafone IT) nu se pot actualiza pe date mobile.

Screenshot_20210520-125119_Video Player.jpgScreenshot_20210520-125137_Video Player.jpgInkedScreenshot_20210520-125312_Video Player_LI.jpgScreenshot_20210520-125143_Video Player.jpg

0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Trebuie sa poti filtra informatiile pe care le afli pe alte comunitati. Nu totul se aplica si la comunitatea din Romania.

Codul CSC al unui telefon il face sa primeasca actualizari de la un anumit server de actualizari... server care poate in cazul Vodafone IT are anumite restrictii. Din nou, nu se aplica la nici un CSC din Romania, deci informatia nu aduce nici o valoare pe aceasta comunitate si nu ajuta cu nimic situatia actuala.

Daca doresti sa ajuti pe comunitate esti bine venit, insa incearca sa nu dai informatii de care nu esti sigur si care nu sunt verificate.

Andreeei
Voyager
Opțiuni
CSC CNX, a primit actualizare înainte față de CSC ROM? Unde ai văzut tu, măi? Am trăit să o aud și pe asta.
cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

Acceseaza linkurile de mai jos si a sa vezi un exemplu cine a primit inainte actualizari ,nu fi chiar asa obraznic

https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a50/firmware/SM-A505FN/CNX/#SM-A505FN 

https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a50/firmware/SM-A505FN/ROM/#SM-A505FN 

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Aşa este.
Doar că sunt cazuri izolate,ce ai specificat tu este valabil şi pentru dispozitivul A705FN,care a primit pentru CSC CNX-Vodafone România update-uri înainte de CSC ROM.
Am avut o discuție despre asta cândva,din acest motiv am reținut.

https://www.sammobile.com/samsung/firmware/sm-a705FN/CNX/#SM-A705FN

https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a70/firmware/SM-A705FN/ROM/#SM-A705FN

Nu ştiu dacă este specifică această situație doar pentru cele două dispozitive A505FN şi A705FN pentru că nu am stat să analizez în detaliu.
Oricum sunt cazuri izolate în principiu (care sunt motivele pentru prioritatea CSC CNX în fața CSC ROM, nu cunosc) dar este cert că regula de bază se păstrează.
Anume, dispozitivele cu CSC ROM primesc primele.
Abia apoi ceilalți.
cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

@Anonymous User  Foarte corect spus dar unii membri din aceasta postare a afirmat ca pun informatii aflate "după ureche" Ar trebui sa fii un Expert inainte de a afirma lucrul acesta Eu am incercat sa ajut la subectul initiat de membru si am specificat unele dispozitive Samsung cu (CSC CNX ) au primit actualizari inaintea dispozitivelor unbranded (CSC ROM) Dispozitivele personale A50 cu (CSC CNX Vodafone) A51,A40 cu (CSC OMN Vodafone ) care din propria experenta nu pot fi actualizate prin date mobile pentru posibile limitari de operator.Si cu resetarea de fabrica nu se poate rezolva problema,in principiu acceiasi problema cu(CSC CNX)si (CSC OMN) nu se poate face actualizari prin date mobile.In concluzie terebuie sa fii Expert si sa ai la cunostinta toate terminalele inainte de a afirma ca pun "informatii aflate "după ureche" in plus un membru nu a mai vazut actualizari de CSC CNX inainte de CSC ROM si daca nu a mai vazut actualizari de CNX inainte de ROM poate ne spune si noua @Andreeei care sunt motivele pentru prioritatea CSC CNX în fața de CSC ROM la link-urile descrise din postare.

0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Bună dimineața.
Eu obişnuiesc să citesc cu multă atenție subiectele care se discută.
Nu cred că a dorit cineva de aici să fie rău intenționat la adresa ta, fiecare şi-a exprimat o opinie(cu sau fără argumente).
Începuse un feedback şi un dialog constructiv şi dacă maniera s-ar fi păstrat ar fi continuat aşa.
Eu am şi specificat inițial că discuția despre CSC este amplă.
Practic,cu aceste cuvinte am şi început.
Tot ceea ce contează este să menținem direcția corectă,pentru a-i ajuta şi pe ceilalți cu informații utile şi credibile, verificate şi argumentate.
Nu aş vrea să te superi ,însă voi repera cuvintele care au declanşat unele reacții.
"Salutare ! Firmwar-urile cu CSC CNX intotdeauna au primit actualizari inainte fata de firmwar-urile cu CSC ROM...".
Probabil acest "intotdeauna" a fost o alegere nepotrivită.

Acum va trebui să ți le asumi şi să aştepți replicile celorlalți.
Eu deja mi-am exprimat opinia şi când am considerat că ai scris corect "te-am susținut".
Calitatea,experiența şi complexitatea postărilor lui @RapierXDA nu o poți contesta.
Aici poate că sunt subiectiv, pentru că l-am apreciat întotdeauna.
Iar ceilalți care au scris aici şi cu care nu am interacționat atât de mult încât să-mi permit să vorbesc în numele lor, dacă vor considera că trebuie să îți ofere explicații ,o vor face.
Dacă nu,nu.

O zi frumoasă!
🤝
PACRi
Maestro
Opțiuni
Ce (cine) e un "Expert"? Vreau si eu sa fie Expert Ca sa folosesc o expresie deja consacrata pe forum "ce trebuie sa procedez" ca sa fiu si eu Expert?
2b old & wise u have 2b young & stupid 1st.
cristiand13
Pathfinder
Opțiuni

Vad ca esti un Superuser I,mai sus am o postare de ce nu se poate actualiza  softwar-ul telefonului prin date mobile. Ai fi putut sa ma ajuti daca stiai , si ca sa devii Expert trebuie sa ai multe solutii rezolvate.Problema sa rezolvat dar cu un Superuser III

0 Aprecieri
PACRi
Maestro
Opțiuni
Sa le luam pe rand:
1. Nu sunt un Superuser. Sunt doar un Superuser. (sesizezi nuanta?);

2. Nu sunt de acord cu tine. Cuvantul "poate" din expresia "...de ce nu se poate actualiza..." inlocuieste-l cu "recomandare". Astfel expresia devine "...de ce nu se recomanda actualizarea...":

3. Aici ai insistat. Ai mai scris asa. Trebuie sa o spun. "Software" conform definitiei de pe dexonline este "Set de informații necesare funcționării unui computer (sistemul de operare, limbaje de programare, programe-aplicații etc.);" Este un neologism provenit din limba engleza si corect se scrie "software". Ultima litera este "e" Nu "softwar", "soft war", "soft ware", "softwar-ul":

4. As fi putut sa te ajut daca stiam? Stiam. Sau cred ca stiu. Niciodata nu e sigur. Dar unor persoane le sunt straine si ilogice orice argumente care intra in contradictie cu parerile lor. Mi-am facut impresia ca nu se merita. Stii zicala: " Oricat de destept te crezi gasesti o mie de asiatici mai destepti ca tine".. in cazul asta experti

5. La punctul asta chiar nu se merita sa scriu mai mult de 5 cuvinte: "sa" se scrie dezlegat. Sâc
2b old & wise u have 2b young & stupid 1st.