Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI zajmuje 2GB RAM

(Temat utworzony: 31-05-2021 02:46 PM)
635 Wyświetlenia
iPriston
Pioneer
Opcje
Czy jest to normalne, że system zajmuje tak dużo pamięci?
 I czy jest jakis sposob na zwiekszenie RAM? 
 Telefon: Samsung Galaxy A40 
 System: Android 11, One UI 3.1 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
14 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dexio  napisał(a):
Tak jak gdy masz za słaby komputer i musisz grać w gry na niższej rozdzielczości, lub zaakceptować ich słabsze chodzenie, tak w przypadku aktualizacji oprogramowania musimy mieć świadomość ze lepsze funkcje "kosztują " Nas pamięć RAM i albo zaakceptujemy tę cenę jaką może być spadek ogólnej wydajności albo odpuścić sobie aktualizację.

Po części się zgadzam jednak aktualizacje to nie tylko nowe funkcje, ale również poprawki błędów i bezpieczeństwa. W związku z tym, rezygnując całkowicie z aktualizacji tracimy dostęp nie tylko do nowych funkcji, które mogą wpływać na wydajność telefonu, ale również tracimy poprawki dla znanych błędów, szeroko rozumiane usprawnienia jak i poprawki bezpieczeństwa.

Dexio
Navigator
Opcje
Oczywiście masz rację. Dlatego mówię że przy zakupie sprzętu z niższej półki musimy być gotowi do podejmowania trudnych decyzji
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mimo wszystko nie uważam, że wgrywanie nowszych aktualizacji to podejmowanie trudnych decyzji. W zdecydowanej większości aktualizacje poprawiają działanie telefonu. Jeżeli jednak chcemy się upewnić, że wszystko będzie działać prawidłowo to można się wstrzymać z przeprowadzeniem aktualizacji i poczekać na opinie pozostałych użytkowników, którzy zdążyli już wgrać nowszą wersję. Należy jednak pamiętać, że każdy używa telefon w nieco inny sposób i posiada inaczej skonfigurowane urządzenie. Zawsze w razie problemów można wykonać kilka kroków, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu. Ogólne, stałe spowolnienie telefonu zdarza się rzadko i jeżeli jest uciążliwe i nadmierne to istnieje duża szansa, że Samsung zoptymalizuje oprogramowanie w kolejnych aktualizacjach.

Dexio
Navigator
Opcje
Dla Ciebie być może nie jest to trudna decyzja..dla Mnie też nie bo w Moim sprzęcie myślę że przez najbliższe 2 lata nie odczuje wgl spadku wydajności.. ale skoro temat się pojawił i ktoś o to pyta to jednak być może dla innych wydaje się to sprawa zastanawiającą. Przekazałem tylko Swoje odczucia w tym temacie.. po prostu mam S21 ultra prywatny i innego Samsunga danego przez firmę jako służbówka..diametralnie inna jakość obu sprzętów jeśli chodzi o wydajność i tyle.
0 Like
DanielSzewczuk
First Poster
Opcje
U mnie też po aktualicji telefon ma problemy z wydajnością.
Model: Samsung Galaxy A20e
0 Like