Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa naprawy Galaxy A40 w ramach gwarancji

(Temat utworzony: 31-07-2020 01:15 PM)
998 Wyświetlenia
Aga9
Apprentice
Opcje

Mój Samsung Galaxy A40 nagle zaczął co chwilę pokazywać komunikat "Brak kart Sim". Karta w innym tel. działa prawidłowo. Zaniosłam do serwisu w Arkadii. Po 2 tyg. dostałam mój tel. po aktualizacji oprogramowania. Niestety problem nadal był. Ponownie zaniosłam do Serwisu Samsung w Arkadii.  Po 2 tyg. dostałam informacje, że muszę ODPŁATNIE wymienić 7 części, m.in obudowę i baterię. Podobno serwisant dopatrzył się uszkodzenia mechanicznego na obudowie. Przy zdawaniu urządzenia do reklamacji opisano rysy na ekranie, a nie zanotowano żadnego uszkodzenia obudowy. Cóż, trudno powiązać konieczność ODPŁATNEJ wymiany kilku części, aby skorzystać z przysługującej prawnie bezpłatnej gwarancji producenta. Ewidentnie serwis nie umie poradzić sobie z problemem, więc chce mnie zniechęcić wymuszając wymianę części za łączną kwotę przewyższającą wartość urządzenia. Nie ładnie;-(( Nie polecam.

8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Uszkodzenie mechaniczne na obudowie może sugerować, że telefon upadł lub został uderzony co mogło wpłynąć na działanie jego podzespołów i stąd taka decyzja serwisu. Pamiętaj, że możesz zgłosić reklamację na usługę serwisową. Odnośniki do kontaktu z firmą Samsung znajdziesz na tej stronie.

Aga9
Apprentice
Opcje

Dlaczego przy pierwszej naprawie w serwisie nie przeszkadzało zarysowanie obudowy?

Jaki związek z odmową naprawy ma konieczność wymiany baterii?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania. Najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z serwisem, który przeprowadzał ekspertyzę.

0 Like
Aga9
Apprentice
Opcje

W rozmowie telefonicznej z serwisem powiedziano mi: "jak coś Pani nie pasuje to proszę składać reklamację do producenta".  Odmówiono wyjaśnienia;-(( Co mogę dalej zrobić?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku pozostaje zgłosić reklamację bezpośrednio do firmy Samsung. W poprzedniej wiadomości podawałem odnośnik, w którym znajdziesz kontakt do Działu Reklamacji.

0 Like
Fixfan
Pathfinder
Opcje
a jak reklamacja nie pomogła idź do urzędu federacji konsumenta w swoim mieście , jak złożysz reklamacje przez nich , zupełnie inaczej serwis będzie Cię traktował
0 Like
Kara440
First Poster
Opcje
Witam, potrzebuje kontaktu do działu reklamacji samsung🙏
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kara440 Jeżeli reklamacja natury technicznej to poprzez ten formularz:

https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

Jeżeli reklamacja do sklepu samsung.com to ten: