Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona przed przypadkowym dotknięciem

(Temat utworzony: 05-08-2020 12:27 AM)
17424 Wyświetlenia
Madzia1981
Apprentice
Opcje

Jeszcze godzinę temu korzystałam z telefonu . A teraz mam komunikat jak w temacie. Że telefon jest chroniony przed przypadkowym dotknięciem .Mam utrzymać czystą górę telefonu,  aby temu zapobiec.  Problem w tym że po wpisaniu kodu telefon nie reaguje. I jakby na chwilę dostał zawiechy. Nie mogę wejść w ustawienia by to usunąć i nie mogę bo zrestartowac. 

0 Like
Kuba_342
First Poster
Opcje
Samsung a52 i sprawdzałem i sensor działa ale i tak się uruchamia w kieszeni
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kuba_342, w takim razie można się pokusić o hard reset urządzenia. Najlepiej, jeśli będziesz tworzył kopię zapasową, to przed jej wgraniem po resecie, sprawdzić działanie funkcji na czystym systemie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Kris077
Apprentice
Opcje

Samsung A53 - czujnik zbliżeniowy nie działa poprawnie.
Telefon jest kupiony niedawno.
Wygasza ekran podczas rozmowy. Jednak czujnik nie wykrywa, zaciemnienia aby zablokować możliwość przypadkowego dotknięcia. 
Czy w tym telefonie ta funkcja u innych działa poprawnie? 
Trochę mi to przeszkadza, z uwagi że na poprzednim telefonie działało. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kris077  Galaxy A53 ma tylko czujnik oświetleniowy a nie zbliżeniowy.

Zrzut ekranu 2023-06-10 130833.png

Czujnik światła działa w przybadku ustawienia automatycznej jasności w telefonie który współpracuje z czujnikiem zbizeniowym podczas połączenia telefonicznego.

Zrzut ekranu 2023-06-10 130620.png

AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć! Na początek możesz uruchomić aplikację Samsung Members i przejść do zakładki "Wsparcie", a następnie kliknąć w "Diagnostyka telefonu". W tym miejscu przestestujesz wszystkie podstawowe funkcje urządzenia.
0 Like
Kris077
Apprentice
Opcje
Czyli rozumiem że to jest normalne działanie, że nie blokuje dotyku jak robił to starszy.

W moim przypadku A7 2018.
Może jednak A53, to był zły zakup.
0 Like
Kris077
Apprentice
Opcje
W tym modelu nie ma nawet możliwości testu tej opcji.
Porównuje ze starszym (A7 2018)
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kris077  Galaxy A6/A7 2018 miały czujnik zbliżeniowy.  Nowe modele ze średniej półki nie mają.

Zapoznaj się z tym tematem.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-a/ochrona-przed-przypadkowym-dotkni%C4%99ciem/td-p/...

AdamZF
Voyager
Opcje
Dokładnie, bo tak jak już kolega wspominał, A53 nie ma czujnika zbliżeniowego. Natomiast możesz sprawdzić, czy czujnik oświetlenia działał prawidłowo.
0 Like
Kris077
Apprentice
Opcje
Czujnik światła działa prawidłowo, testy przechodzi i test żarówki też dał rezultaty.

Ale chyba coś odblokowało bo zaczął wyświetlać kłódeczkę na ekranie blokady po przyłożeniu ręki.
0 Like