Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona przed przypadkowym dotknięciem

(Temat utworzony: 05-08-2020 12:27 AM)
15423 Wyświetlenia
Madzia1981
Apprentice
Opcje

Jeszcze godzinę temu korzystałam z telefonu . A teraz mam komunikat jak w temacie. Że telefon jest chroniony przed przypadkowym dotknięciem .Mam utrzymać czystą górę telefonu,  aby temu zapobiec.  Problem w tym że po wpisaniu kodu telefon nie reaguje. I jakby na chwilę dostał zawiechy. Nie mogę wejść w ustawienia by to usunąć i nie mogę bo zrestartowac. 

0 Like
28 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć @Madzia1981
Aby to wyłączyć przyjdź do Ustawienia>Wyświetalcz>Ochrona przed przypadkowym dodknięciem.
Działa to tak że gdy czujnik światła wykryje jego brak to wtedy ekran się blokuje przed przypadkowym dodknięciem. Gdy masz zasłonięy czujnik wtedy opcja nie będzie działać poprawnie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli nie możesz odblokować telefonu to spróbuj wykonać soft reset. Po tym zabiegu telefon zrestartuje się. Po ponownym uruchomieniu przejdź do ustawień i wyłącz opcję zgodnie ze wskazówkami przekazanymi przez @Kacper2.

S_Wiejski
Journeyman
Opcje
Witam
Mam problem z funkcją Ochrona przed przypadkowym dotknięciem w Samsung a32.
Po aktualizacji telefonu do androida 12 opcja właściwie przestała działać tak jakby była wyłączona.
0 Like
S_Wiejski
Journeyman
Opcje
Wow to naprawdę pomogło
Bardzo dziękuję za pomoc już wszystko normalnie działa. A jeszcze mam pytanie na jakiej zasadzie działa ta ochrona przed przypadkowymi dotknięciami? Jest do tego używany aparat czy coś innego? Wcześniej miałem samsunga j6+ w którym czujnik od tego zadania był widoczny przy przednim aparacie a tutaj akurat nic takiego nie widzę.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@S_Wiejski, tak samo czujnik zbliżenia za to odpowiada, ten model go posiada.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@S_Wiejski, proszę bardzo. Cieszę się, że problem został rozwiązany.

Kuba_342
First Poster
Opcje
U mnie wipe cache nie pomógł i nadal mam problemy z czujnikiem a nie mam założonej żadnej folii ani nic.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kuba_342 Przede wszystkim - jaki model telefonu. Próbowałeś robić test? Wpisz w dialer w aplikacji Telefon:

*#0*#

Następnie wybierz opcję "Sensor" i przyłóż dłoń do górnej cześci ekranu, gdzie jest sensor. Jeżeli działa poprawnie, to po odstawieniu dłoni telefon powinien przestać dawać sygnał.

0 Like