Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niedziałający mikrofon

(Temat utworzony: 12-06-2022 10:39 PM)
1155 Wyświetlenia
kkxx
Apprentice
Opcje
Niestety podczas rozmow telefonicznych czy nagrywania wiadomości głosowych nie działa mi mikrofon - słychać jedynie jakieś trzaski zamiast dźwięku. Próbowałem już wszystkiego -wyczyściłem mikrofon, uruchomiłem ponownie telefon, a nawet przywróciłem go do ustawień fabrycznych, a nadal problem nie ustaje i nie da się używać tego mikrofonu. Co mam zrobić w takiej sytuacji?
11 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Pozostaje serwis. Możesz jeszcze zrobić diagnostykę z pozycji wsparcie w Samsung Members.Screenshot_20220612-224657_Samsung Members.jpg

kkxx
Apprentice
Opcje
Również robiłem i niestety nie pomogło - 1 mikrofon nie działa, a 2 działa
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Czyli serwis🤔

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kkxx Witam. Jaki to model telefonu posiadasz? I powiedz czym czyściłeś mikrofon? Przy rozmowie to rozmówca nie będzie cię słyszał a nie ty jeg, ale jeśli przy nagrywaniu masz to samo to wtedy uszkodzony jest mikrofon.
0 Like
kkxx
Apprentice
Opcje
Witam, posiadam Samsung Galaxy A52. Mikrofon czyściłem małą szpileczką, podczas rozmowy ja słyszę drugą osobę, ale ona mnie nie. Również co dziwne, po ponownym uruchomieniu telefonu mikrofon na chwilę działa, lecz po pewnym czasie przestaje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nigdy nie czyść tak mikrofonu jeśli już to szczoteczką do zębów. Tam był nieraz problem z całą płytka na której jest mikrofon, lub taśmą połączeniową do płyty głównej i nieraz chwilowo działał po restarcie telefonu.
Mario_65
Navigator
Opcje
Witam, podczas rozmowy mikrofon przestaje działać. Po zresetowaniu telefonu działa. Miał ktoś już coś podobnego?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mario_65 Przestaje działać w trakcie rozmowy? Przeczyść na początek dane aplikację Telefon:

Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Domyślna Pamięć / Pamięć > Wyczyść Dane

Możesz też wykonać wipe cache partition. Podłącz telefon do komputera kablem USB i korzystaj z tego poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Members_vNBfGCz
First Poster
Opcje

Po ostatniej aktualizacji systemu Samsung Galaxy A32 4g przestał działać głośnik i mikrofon podczas rozmów 😕 Podczas diagnostyki telefonu mikrofon I głośnik działa normalnie. Niestety podczas rozmów nadal glucho 😞

0 Like