Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie włącza się...

(Temat utworzony: 15-08-2020 04:26 PM)
2015 Wyświetlenia
Justyna281
Apprentice
Opcje

Hej! 5 miesięcy temu zakupiłam telefon Samsung Galaxy A20. Mam z nim niestety od kilku dni problem... Telefon nie włącza się ani nie chce się ładować. Telefon mi nie spadł, ani nie miał kontaktu z wodą. Co innego może być przyczyną? Czy powinni przyjąć go na gwarancję? Wczoraj byłam w jednym z serwisów i gościu stwierdził, że widzi ślady korozji... Jednak to nie jest możliwe. I nie chcą go przyjąć na gwarancję 😕 Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Zadzwonić do operatora mojej sieci? Dodam,że telefon jest w abonamencie. Zależy mi na zrobieniu go,  bo większość zdjęć z tegorocznych wakacji jest na nim zapisana.

28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Justyna281  Jeśli w serwisie stwierdzili, korozję to salon też przyjmie na naprawę odpłatną.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Justyna281, Spróbuj wykonać soft reset urządzenia poprzez jednoczesne długie przytrzymanie przycisku Głośności w dół oraz przycisku włączania telefonu.

[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
jak się nie włącza wogole i nie ładuje to raczej nic nie pomoże.
0 Like
Justyna281
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Ale kurde dziwne dla mnie skąd ta korozja 😞  Serwisant stwierdził, że nawet jak masz telefon w łazience, a bierzesz kąpiel to telefon może nabrać wilgoci. Tylko ja telefonu ze sobą nie zabieram do łazienki, jak większość ludzi :winking-face:  Dodam, że serwisant stwierdził ślady korozji bez rozbierania telefonu... Ja bynajmniej tam nic nie widzę

Dla mnie to była taka odpowiedź na odpier***

0 Like
Justyna281
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie pomogło 😞 

0 Like
Justyna281
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź.

Pierwszy raz mam taką sytuację z telefonem 😞 😞 😞 

Mam nadzieję, że uda się go naprawić.

0 Like
Justyna281
Apprentice
Opcje

A czy uda się odzyskać niektóre zdjęcia/ filmy? Zdjęcia zapisały się w zdjęcia google, jak zwykle ale dziwnym trafem stamtąd zniknęły 😞 Nie usuwałam ich 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli telefon nie włącza się to obawiam się, że nie uda się odzyskać zdjęć zapisanych w pamięci telefonu. Prawdopodobnie wystąpiła usterka sprzętowa. Możesz oddać telefon do serwisu, ale jeżeli opinia odnośnie korozji zostanie podtrzymana to naprawa będzie odpłatna zgodnie z tym co napisał @vdsl2. Skoro miałaś włączone automatyczne wykonywanie kopii na Dysku Google to zdjęcia powinny być dostępne w tej usłudze. Upewnij się czy na pewno nie są dostępne po zalogowaniu na konto Google z poziomu komputera.