Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wejść w tryb recovery na Samsung A50

(Temat utworzony: 22-08-2020 09:17 PM)
13112 Wyświetlenia
Michał_2048
Student
Opcje

Widziałem post na temat problemu w tym modelu telefonu ,a chodzi o to że nie mogę rozmawiać przez telefon, filmy na youtubie i na facebook'u są przyśpieszone i bez dźwięku.

Przeczytałem tam odpowiedź że trzeba wejść w tryb recovery i gdy próbuje to zrobić po wyłaczeniu telefonu i przytrzymaniu dwóch przycisków zamiast włączenia trybu włącza mi się normalnie telefon. Pytanie czy jest jakiś inny sposób wejść w ten tryb ?

13 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Michał_2048 

Obawiam się że będziesz musiał iść do serwisu, ale poczekaj na inne pomysły użytkowników.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na włączonym telefonie przytrzymaj jednocześnie klawisz zmniejszania siły głosu oraz zasilania przez około 15 sekund aż telefon zrestartuje się. Nastepnie szybko przytrzymaj jednocześnie klawisz zwiększania siły głosu oraz zasilania przez około 15 sekund do momentu pojawienia się logo systemu Android. Daj znać czy udało się wejść w tryb Android Recovery.

Michał_2048
Student
Opcje

Cześć nismo,

Próbowałem zrobić to co napisałeś, niestety znowy telefon się poprostu zwyczajnie odpalił. Ale odrazu po włączenie na ekranie wyskakuje wiadaomość:

[PDP]

back up: fail

set-up wizard [FINNISH]

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To nie jest prawidłowe zachowanie telefonu. Jeżeli nie masz możliwości wejścia do trybu Android Recovery to spróbuj wykonać hard reset z poziomu ustawień telefonu. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Aby zresetować telefon przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Ustawienia fabryczne. Pamiętaj, że zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Michał_2048 telefon pochodzi oczywiście z oficjalnej dystrybucji?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
janawil
Journeyman
Opcje
ja mam ten sam problem
0 Like
janawil
Journeyman
Opcje
mój tak
0 Like
janawil
Journeyman