Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić jasność aparatu

(Temat utworzony: 07-02-2025 02:51 PM)
130 Wyświetlenia
Nat0la
First Poster
Opcje

Witam wie jak wylaczyc jasność aparatu? Jak robię sobie zdjęcia automatycznie rozjaśnia mi się kamerka w aparacie mam telefon Samsung Galaxy A54. Mogę orosic o pomoc w wyłączeniu tego? Z góry dziękuję 

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jasność zmniejszamy naciskając na ekran przy włączonym aparacie. Przesuwając słoneczko w lewo zmniejszamy jasność, w prawo zwiększamy.1711176867623.jpg
donald50
Student
Opcje
Mam telefon s24 fe i po przesunięciu słoneczka jak tylko stanę w bardziej oświetlonym miejscu niż podczas ustawiania efektu on sie odrazu wyłącza. Zauważyłem też że na zdjęciu które zostało podesłane jako pomoc w tym zagadnieniu ponad kółkiem jest kłódka więc zakładam że efekt da się zablokować. Proszę o wytłumaczenie jak można to zrobić
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@donald50 Zamknięta kłódka pojawia się na ekranie jeżeli zamiast dotknąć ekranu w danym miejscu to je przytrzymasz. Dotknięcie powtórne w innym miejscu zamknie efekt - możesz przytrzymać znów i wtedy aparat będzie próbkował jasność z danego - dotkniętego - punktu.

donald50
Student
Opcje
Ta metoda działa jedynie na aparacie głównym natomiast nie na przednim na którym mi właśnie zależy. Może jest jakiś inny sposób?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@donald50 No to nie - przedni nie ma takiej opcji i w fabrycznej aplikacji na pewno tego nie wymusisz.

0 Like