Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Galaxy A52 - cum să folosesc apel Wi-Fi?

(Subiect creat la: 19-08-2022 11:37 PM)
88 Vizualizări
NightRaven75
Voyager
Opțiuni

Va rog, cei care știți Apel Wi-Fi  se poate folosi, este mai util, cum sa fac setarea pe ce sa las, retea mobila sau wifi?

image

1 Soluţie
Soluţie
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Pai oarecum are dar doar intr-un sens...daca efectuezi apel VoWiFi si la un moment dat semnalul WiFi este mult prea slab dar ai in schimb semnal 4G bun, va comuta pe 4G. Daca ai optiunea "retea wifi preferata", va incerca sa tina cat mai mult apelul pe wifi si va trece in 4G doar daca nu va putea continua pe wifi. Incers nu are insa, adica sa initiezi apel normal si sa treaca pe wifivdaca ai semnal slab GSM

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare

Vizualizare soluţie în postul original

27 Răspunsuri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
🙂
Mulțumesc,asta mă interesa.Aseară citind discuțiile de aici am aruncat şi eu un ochi pe la Mobile networks şi atunci am realizat că nu apare VoLTE pe Ultra ci 4G call.Oricum nu utilizez opțiunea,doar Wi-Fi calling dar eram derutat cumva.Iar la date mobile mi-am configurat eu la Acces Point Names unul nevalid,pentru siguranță.Când îl bifez ştiu clar că nu se poate conecta la date mobile neavând acces,asta pentru a evita vreun trafic de date mobile aiurea.Cu toate acestea când activez opțiunea 4G call,sus în dreapta apare acel simbol specific,să înțeleg că acest 4G call nu este 100% dependent de existența datelor mobile şi că este activ oricum doar dacă pun setarea pe on?Specifică cum că utilizează date 4G,însă din moment ce eu le-am blocat efectiv,cum de mai apare simbolul?
Uite:

Screenshot_20220820-082104_Call settings.jpg
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
E ceva mai complicat de atat. Depinde si nu depinde de existenta datelor mobile. 🤣
V-am bagat in ceata? O sa incerc sa explic.

VoLTE foloseste reteaua de date mobile (doar pe 4G/4G+/5G merge) DAR...o folosestie si daca tu pe telefon ai datele oprite. Deci nu este dependent de switch-ul on/off al datelor mobile de pe telefon dar este totusi dependent de acoperirea minim 4G in zona unde initiezi apelul. Optiunea VoLTE va folosi o conexiune de date 4G chiar daca tu ti-ai oprit datele mobile pe telefon.

Poti face proba singur, opresti si WiFi si datele mobile apoi initiaza un apel catre un numar catre care stii sigur ca aveai apel VoLTE adica aparea HD/HD+ in timpul apelului....vei vedea ca indiferent de cum ai datele mobile, apelul se va initia tot VoLTE adica iti apare HD in convorbire.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Bine de ştiut..Nu o utilizez,foarte mult ,doar am testat.Mă ajută Wi-Fi calling în schimb.A fost o zi în care efectiv căzuse din senin rețeaua Orange în tot municipiul,nu puteam utiliza apelarea clasică,nici 4G call.Aşteptam şi un apel important aşa că am activat Wi-Fi calling şi s-a rezolvat.Exact în astfel de situații realizezi eficiența acestei opțiuni,că efectiv nu mai ai treabă cu existența semnalului de la operator.Bine,e nevoie de conexiune Wi-Fi stabilă dar aceasta exista,nu se punea problema.
Mulțumesc încă o dată.
NightRaven75
Voyager
Opțiuni
Wow, va mulțumesc, am înțeles, era super dacă mai aveam o opțiune și wifi și rețea mobile, iar telefonul alegea unde era mai bună conexiunea. Va mulțumesc la toti
IJordan
Navigator
Opțiuni
Din păcate nu are, alegi una sau alta.
0 Aprecieri
Soluţie
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Pai oarecum are dar doar intr-un sens...daca efectuezi apel VoWiFi si la un moment dat semnalul WiFi este mult prea slab dar ai in schimb semnal 4G bun, va comuta pe 4G. Daca ai optiunea "retea wifi preferata", va incerca sa tina cat mai mult apelul pe wifi si va trece in 4G doar daca nu va putea continua pe wifi. Incers nu are insa, adica sa initiezi apel normal si sa treaca pe wifivdaca ai semnal slab GSM

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Este posibil ca această opțiune în momentul activării să facă exact ceea ce vrei tu.Cu condiția să ai activate atât Wi-Fi calling cât şi VoLTE/4G call(implicit atât datele mobile activate cât şi Wi-Fi).Practic face un switch automat în funcție de calitatea rețelei şi a modului tău de utilizare alegând-o pe cea mai bună.
Opțiunea o regăseşti la setările avansate Wi-Fi apăsănd pe cele 3 puncte din dreapta sus iar ulterior pe Advanced. Oricum @RapierXDA a specificat că VoLTE/4G call nu depinde neapărat de datele mobile aşa că activând-o pe cea din setările tale((rețea Wi-Fi preferată)atunci cănd utilizezi Wi-Fi calling, ar trebui să fie suficient.Ce am scris eu te ajută în esență mai mult la nivel de conexiune cât mai stabilă pentru internet.Screenshot_20220821-080419_Settings_26478.jpgScreenshot_20220820-014312_Settings_26440.jpgScreenshot_20220820-014223_Settings.jpg
0 Aprecieri