Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne zachowanie telefonu.

(Temat utworzony: 23-11-2021 02:27 AM)
901 Wyświetlenia
Lukenski
Pioneer
Opcje
Witam,
kupiłem używany telefon i podejrzewam że ma zainstalowaną aplikację szpiegującą. Telefon sam kasuje smsy, pomimo wyłączonego internetu dostaje powiadomienia od operatora o wykorzystaniu GBajtów. W przeglądarce plików w folderze download kilka razy pobrane były pliki z chmury których ja osobiście nie pobierałem. 
Pytanie jak to sprawdzić czy telefon nie ma oprogramowania szpiegującego. Antywirusy nic nie wykrywają. Ja osobiście zrobiłem hardreset lecz to nic nie dało. Ktoś coś?
Lukenski
Pioneer
Opcje
A takie coś co to może takiego być ? Screenshot_20231110_190923_Finder.jpg
Lukenski
Pioneer
Opcje
Chodzi o tą ikonkę z robocikiem i jak w nią klikam to taki komunikat dostaje
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

O co dokładnie chodzi? Ma pan na myśli, tą niebieską ikonkę? Nie widzę jej nazwy...

Lukenski
Pioneer
Opcje
No właśnie nie ma tam nazwy
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proszę wejść -> ustawienia -> aplikacje -> proszę spróbować znaleść to na liście aplikacji, czy da się to odinstalować

Lukenski
Pioneer
Opcje
A nie ukrywam że mam podejrzenie że ktoś może kontrolować zdalnie mój telefon chociaż ja w żadne linki nie klikałem i mój telefon nie był w niczyich rękach
Lukenski
Pioneer
Opcje
Jest kilka aplikacji pod tą ikonką
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Poprosimy screena

Lukenski
Pioneer
Opcje
Proszę 20231110_194040_1000003032_1699641640.jpg
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To są wtyczki potrzebne do poprawnego działania danych aplikacji, które pobierają się automatycznie. Nie jest to ani żaden wirus, ani nic groźnego, więc proszę być spokojnym.