Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dotyk sam się kilka

(Temat utworzony: 20-01-2022 05:53 PM)
3657 Wyświetlenia
julia_555
Student
Opcje
Witam, mam problem z dotykiem w Samsungu a32. Mianowicie, kiedy telefon jest w kieszeni  (przednia bądź tylnia) i go wyjmuje dotyk zaczyna wariować, tzn. wciskają się cyfry do wpisania pinu, pasek od ustawień pojawią się i chowa i tego typu rzeczy. Jednak kiedy przejadę wyświetlaczem po spodniach czy jakimś materiale problem ustępuje. Ktoś wie czym może być to spowodowane? Sytuacja miała miejsce kilka razy 
0 Like
15 Odpowiedzi
cute_doggo
Navigator
Opcje
Osobiście zdarzało mi się tak gdy ekran był mokry, np. gdy trzymałem telefon w kurtce podczas deszczu, to po wyciągnięciu go z kieszeni kurtki ekran wariował jednak po przetarciu wszytko wracało do normy. Może po prostu w kieszeni ma kontakt z potem i to sprawia ten problem. Spróbuj trzymać go tak, aby ekran nie miał bliskiej styczności z czymkolwiek 😉
Nospresso
Pathfinder
Opcje
A może spróbuj w opcji Ustawienia->Wyświetlacz włączyć taką funkcję.Screenshot_20220120-181936_Gallery_88919_1642699176.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@julia_555  Witam

Czasami tak się zdarza zwłaszcza jak mamy telefon włożony do kieszeni ekranem do ciała.

Aby temu zapobiec można np. skorzystać z opcji "Ochrony Przed Przypadkowym Dotknięciem" można znaleźć w Ustawieniach > Wyświetlacz.

Pgolda
First Poster
Opcje

Witam, podepnę się pod temat bo mam podobny problem, kiedy telefon noszę w spodniach. Tylko u mnie po wyjęciu mam informację jakby była nie udana próba odblokowania i pokazuje mi się czas do ponownej próby odblokowania od minuty nawet do 8. Mam ustawione odblokowywanie odciskiem palca. Wspomnianą wyżej opcję zapobiegania przy parkowego odblokowania mam włączoną w opcjach wyświetlacza. Jakieś sugestie czy serwis urządzenia, nie ukrywam że jest to irytujące. Dodam że kiedy mam np telefon w kieszenie od kurtki takie rzeczy się nie zdarzają, ale w pracy nie chodzę w kurtce 🙂

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pgolda, Telefon blokuje się z powodu zbyt wielu nieudanych prób odblokowania czytnikiem. Odkładaj telefon do kieszeni ekranem, ale ekranem na zewnątrz tak, aby nie przylegał do ciała.

Pgolda
First Poster
Opcje
Niestety, nie ma znaczenia jak wkładam telefon. Dzisiaj to wypróbowałem. Problem nie występuje jak zmieniłem blokadę ekranu na kod PIN nie wiem jak przy innych ale nie o to chyba chodzi tym bardziej że po przesiadce z samsunga a50, słyszałem że znaczenie poprawiono właśnie odblokowywanie odciskiem palca i faktycznie wykrywa lepiej ale co z tego jak blokuje możliwość korzystania z telefonu tak jakbym źle odcisnął palec kilkukrotnie. Jestem rozczarowany.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pgolda  sprawdzić jak sytuacja będzie wyglądać w trybie bezpiecznym 

Pgolda
First Poster
Opcje
A co to jest tyb bezpieczny ? Jak go włączyć.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pgolda  Przytrzymujemy przycisk zasilania aż pojawi się menu z trzema opcjami > wybieramy i przytrzymujemy wyłącz zasilania > aż pojawi się ikonka  trybu bezpiecznego