Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane komórkowe w roamingu

(Temat utworzony: 05-05-2023 12:02 AM)
605 Wyświetlenia
VarieDei
Apprentice
Opcje
Mam dwie karty sim polską z Nju i drugą irlandzką, roaming Nju działa, włączony, dane komórkowe ustawione na tę polską kartę sim. A danych jak nie było tak nie ma. Jak tylko znikam z zasięgu WiFi tak nie ma internetu. Dziś włączyłam automatyczne przełączanie ale to tylko spowodowało, że net działał ale z irlandzkiej karty, która wcale nie jest wybrana jako ta do używania danych. Wylaczylam przełączanie danych ale nie mam pomysłu jak korzystać z danych komórkowych z polskiej karty. Wszystko działało jeszcze jakiś czas temu i bez żadnego gmerania w ustawieniach po prostu przestało. Nawet żadnych aktualizacji systemu nie robiłam. Nienawidzę tego telefonu 
0 Like
10 Odpowiedzi
VarieDei
Apprentice
Opcje
Intelligent WiFi a jakby domyślnie nie mogę używać danych w roamingu?! O co chodzi?Screenshot_20230504-222923_Call settings.jpgScreenshot_20230504-222937_Settings.jpgScreenshot_20230504-223056_Call settings.jpgScreenshot_20230504-224301_Settings.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wybrać siec dla Nju 3G I sprawdzić ponownie
0 Like
VarieDei
Apprentice
Opcje
Niestety nadal nie działa.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A próbował Pan zamienić karty SIM miejscami?
0 Like
VarieDei
Apprentice
Opcje
Nie próbowałam. Telefon mam półtora roku i w ciągu tego czasu są włożone tak samo. Jakiś czas internet działał bez zarzutu a od jakiegoś miesiąca po prostu przestał, bez żadnej ingerencji w ustawieniach. Update systemu też nie był robiony żeby coś namieszał.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę spróbować, wiem z doświadczenia że z dwiema kartami nieraz bywały cuda w telefonach.
0 Like
VarieDei
Apprentice
Opcje
Spróbuję, podejrzane wydaje mi się ustawienie którego nie można zmienić na czwartym screenie gdzie jest Intelligent WiFi - przełącz na dane komórkowe, niedostępne w roamingu. Nie mam pojęcia czy od zawsze tak było i czemu miałoby się zmienić.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli Pan znajduje się w pomieszczeniu gdzie jest słabe WiFi to przełączy Pana na dane komórkowe. To mozna wyłączyć
VarieDei
Apprentice
Opcje
Nie można, jak widać na screenie jest "wyszarzone" i ani w prawo ani lewo. Nieaktywna opcja.
I właśnie jest ona domyślnie włączona, więc super, poza zasięgiem WiFi chce korzystać z danych mobilnych właśnie z polskiej karty.
Ale jest tam też napisane, że nie dostępne w roamingu i może w tym pies pogrzebany bo przebywam na stałe w Irlandii.
0 Like