Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Czy w One UI 3.1 pokazywana jest częstotliwość połączonej sieci Wi-Fi?

(Temat utworzony: 07-06-2021 08:35 PM)
269 Wyświetlenia
waldemark70
Navigator
Opcje

Jestem nowym użytkownikiem Galaxy A52. Czy w ustawieniach sieci Wi-Fi można znaleźć gdzieś informację o częstotliwości połączonej sieci? Tak podstawowa informacja była dostępna we wszystkich dotychczas używanych przeze mnie smartfonach innych marek. W One UI natomiast widzę tylko prędkość, bezpieczeństwo, adres IP. Nawet w zaawansowanych nie ma częstotliwości sieci. 

8 Odpowiedzi
Perloklak
Navigator
Opcje
Witam, ja też nie umiałem znaleźć Ty wartości natomiast podaję różnice w transferze danych jakie różnią 2g od 5g jeżeli transfer będzie większy przy idealnych warunkach niż 600mb/s to 5g:W warunkach idealnych, WiFi 2.4GHz będzie wspierało do 450 lub 600 Mbps, podczas gdy wersja 5GHz może osiągnąć nawet 1300 Mbps. Ale uwaga! Prędkość maksymalna zależy od standardu WiFi, którego używa router – 802.11b, 802.11h, 802.11n czy 802.11ac.
0 Like
Perloklak
Navigator
Opcje
Przeważnie każda sieć ma w nazwie częstotliwości natomiast każdy może zmienić nazwę sieci i np marek5g gdzie będzie 2,4. Pewnie z aap stora da się ściągnąć program monitorujacy sieci. Ale fakt mogło być to bardziej możliwe do sprawdzenia....
0 Like
Perloklak
Navigator
Opcje
Już mam rozwiązanie włączyć opcję programisty i w opcjach włączyć: szczegółowy dziennik WiFi, od razu widać jaka sieć i szczegóły:)
Perloklak
Navigator
Opcje
Czy wiesz jak włączyć opcję programisty?
0 Like
waldemark70
Navigator
Opcje
Tak, włączyłem. Teraz widać, aczkolwiek nie tak to powinno być rozwiązane.
0 Like
Perloklak
Navigator
Opcje
No niestety to nie ja pisałem te oprogramowanie lecz uważam problem że ta informacja powinna być oczywiście do zobaczenia w zwykłych ustawieniach. Kolejna rada dla twórców:)
0 Like
waldemark70
Navigator
Opcje
Pewnie, że tak. Nie każdy rozdziela swoją sieć a większość użytkowników korzysta ze smart connect w routerze. Dobrze byłoby widzieć jaką częstotliwość wybrał router w danej chwili.
0 Like
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @waldemark70 

Możesz przesłać sugestię do firmy Samsung.
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/porada-jak-zgłosić-sugestię-do-firmy-...