Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czujnik zbliżeniowy

(Temat utworzony: 19-05-2022 12:51 PM)
3421 Wyświetlenia
Jasion05
Pioneer
Opcje
Samsung A53 - czujnik zbliżeniowy przy krótkich rozmowach działa poprawnie, przy kilkunastominutowych po zakończeniu rozmowy ekran pozostaje wygaszony. Naciśniecie klawisza wybudza wyświetlacz. Co może być nie tak?
0 Like
15 Odpowiedzi
FaoT
Pathfinder
Opcje
Mam to samo na S10+. Mi się to stało z przesiadki z a11 na a12. I danej pomimo kilku aktualizacji nic się nie zmieniło.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jasion05  Cześć

Rzeczywiście może być to czujnik, ale żeby to zweryfikować zalecam udanie się do serwisu.

QQRYKU
Navigator
Opcje

Właśnie miałem taki wątek zakładać. Temat jest mi znany od największego koszmaru jaki zaliczyłem od Samsunga swoją drogą tak zachwalanego pod niebiosa za najlepszy stosunek cena/parametry czyli modelu S20 FE. Wtedy też o tym pisałem. Miałem 4 sztuki S20 FE i w każdym było to samo z podświetlaniem, szkoda że producent o tym nie wspomina. Modele A53 oraz A33 nie mają sprzętowego czujnika zbliżeniowego tylko jakiś czujnik światła otoczenia! Działa to to właśnie tak. Miałem któryś z nich kupić jednak po historiach z S20 FE szkoda znowu moich nerwów nawet jak będą dodawać do chipsów to nigdy w życiu! Informację podaję za wiarygodnym źródłem jakim jest portal gsmarena.

MarcinPi
Navigator
Opcje
Podobnie w A32 LTE. Wydaje mi się, że chodzi o zatłuszczenie ekranu przy dłuższym połączeniu. Telefon ciągle "myśli", że ekran dotyka ucha/policzka. Jeśli telefon nie ma czujnika zbliżeniowego, wtedy korzysta z kamery i dotyku.
martamarta12345
Pathfinder
Opcje
Witam mam samsunga a52 s 5g i ciągle mam problem z czujnikiem zbliżeniowym. Jest to bardzo problematyczne i problem coraz większy. Podczas rozmowy gdy telefon mam przy uchu włącza mi się masę innych rzeczy to samo dotyczy rozmow np przez słuchawki na kablu czy bezprzewodowe gdy telefon mam akurat w kieszeni który przed włożeniem do owej kieszeni został zablokowany przyciskiem. Co można zrobić? Zostaję tylko serwis? Jest to bardzo męczące. 
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Sprawdź działanie czujnika, za pomocą diagnostyki, dostępnej w aplikacji Samsung Members (zakładka wsparcie). Dodatkowo wykonaj również jego test poprzez kod *#0*# .
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@martarta12345 Witam. Możesz sobie jeszcze włączyć w ustawieniach wyswietlacza ochronę przed przypadkowym dotknięciem. Screenshot_20220815-144539_Settings.jpg
martamarta12345
Pathfinder
Opcje
Wykonałam i działają prawidlowo
0 Like
martamarta12345
Pathfinder
Opcje
Mam ustawione i mimo to problem występuje ahhh
0 Like