Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co jakiś czas rozłącza Wifi

(Temat utworzony: 13-04-2022 12:28 PM)
7219 Wyświetlenia
Andreas545
Voyager
Opcje
Dzień dobry. Samsung Galaxy A52s 5G internet UPC ruter Gigabox. Ostatnio co jakiś czas rozłącza mi Wifi obu zakresów w smartfonie. Reset rutera nie pomaga . Objawy się utrzymują..

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Zresetuj ustawienia sieciowe w telefonie.
Ustawienia - ogólne - resetowanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Andreas545  Dzień Dobry

Czy na innych urządzeniach/telefonach również jest problem z wifi?

0 Like
Andreas545
Voyager
Opcje
Sporadycznie na Xiaomi. Specjalista z UPC twierdzi że ich sprzęt i sygnał jest ok.
0 Like
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Zresetuj ustawienia sieciowe w telefonie.
Ustawienia - ogólne - resetowanie.
lonelly
Voyager
Opcje
Taki mały tip, ktoś pisał zweryfikowałem i moja uwaga : samsung nie lubi jak nadawany zakres ip jest szeroki - ***** adresow : .01 - 255 zmniejsz zakres np : 192.168.1.1 - 192.168.1.40 czyli 1-40 . ( na ruterze)
Jaro_83
First Poster
Opcje

Swoje 3 grosze dorzucę:

po zresetowaniu i ponownej adopcji UnifiAP ustawił sieć WiFi 2,4 GHz na 20MHz. Na żadnym urządzeniu nie powodowało to problemu, natomiast a52 rozłączał się w co kilkanaście sekund. Korzystając z podpowiedzi chciałem zmniejszyć zakres przydzielanych adresów ale najpierw zmieniłem "Channel Width" dla 2,4 na 40MHz i to rozwiązało problem.

0 Like
ula2424
First Poster
Opcje
A jak to zrobić
0 Like
ketrabik
First Poster
Opcje
Witam wie ktoś dlaczego na telefonie samsung a53 5g samoistnie co jakiś czas rozłącza mi wifi? Nigdy wcześniej na żadnym urządzeniu tak nie miałem a internet jest dobry. Meczy to że co 5 min muszę ponownie się łączyć 
0 Like
skolsiwo
Voyager
Opcje
Rozłącza permanentnie i ręcznie musisz się ponownie łączyć, czy tylko na chwilę rozłącza i się samoistnie znów łączy?
Jaki typ połączenia? 2.4 GHz czy 5 GHz?
Opcje
Wifi nie wyłącza tylko jakby odłącza z internetu czyli ikonka dalej jest niebieska i pisze wifi jak wchodzę w wybieranie wifi to automatycznie łączy mi z powrotem. jak sprawdzić jaki mam typ połączenia?
0 Like