Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak sim

(Temat utworzony: 11-04-2022 10:17 PM)
1118 Wyświetlenia
Łukasz2159
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich . Kupiłem za granica telefon w normalnym sklepie dokładnie samsung s52 5g i obecnie przebywam i obecnie przebywam we Włoszech . Dziś wyczerpał mi się telefon i po włączeniu nie łapie mi sieci gsm pojawia się tryb offline jako takie blady niebieski kolorek , a jak włączam  rozmowy przez wifi gdy jestem do niego podłączony karta ożywa . Bez wifi nie można się do mnie dodzwonić , nie wiem kompletnie o co chodzi karta działa sprawdzałem na innym telefonie . Macie jakiś pomysł , dodam ze telefon ma 2 tygodnie 

27 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Łukasz2159 Witam. Sprawdź na początku w Ustawieniach połączeń i sieci komorkowych czy masz włączony Menedżer kart sim i Roaming wszystkich sieci? Screenshot_20220411-222255_Call settings_2436_1649708575.jpgScreenshot_20220411-221943_Call settings_2435_1649708383.jpg
Łukasz2159
Journeyman
Opcje

menadżer kart sim wygląda podobnie jak u ciebie . brak tylko "dodaj plan taryfowy " a roming danych ma cały czas włączony i nic się nie zmienia po jego wyłączeniu 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A sprawdzałeś czy działa w drugim slocie?
Łukasz2159
Journeyman
Opcje

a jak wciskam wybieraj siec automatycznie na wybór ręczny pokazuje mi "Błąd podczas wyszukiwania sieci "

Łukasz2159
Journeyman
Opcje

tak tez nie działa 

Łukasz2159
Journeyman
Opcje

Czy to jest możliwe żeby sklep zablokował mi telefon , to takie moje małe przypuszczenie bo naprawdę nie wiem o co chodzi . 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Skoro mówisz że telefon zakupiłeś w normalnym sklepie to raczej nie jest zablokowany. A z jakiej sieci korzystasz ?
Łukasz2159
Journeyman
Opcje

T mobile ale rozmawiałem z nimi i wszystko jest ok u nich z moja karta 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zablokować telefon może operator jeśli oczywiście nie są płacone raty a telefon był sprzedany. Jeśli kupiłeś go w normalnym sklepie nie w komisie to raczej nie powinno mieć takiego miejsca.