Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A9] od operatora a spóźniona aktualizacja oprogramowania

(Temat utworzony: 29-04-2019 10:19 PM)
1731 Wyświetlenia
stanislaw127
First Poster
Opcje

Witam, 

piszę z pytaniem, gdyż zakupiłem telefon Samsung Galaxy A9 2018 i aktualizacja oprogramowania miała mieć miejsce w kwietniu 2019, ale zakupiłem telefon u operatora Plus, a z tego co wiem, jeżeli kupuje się telefon u operatora, to aktualizacja Androida trochę się opóźnia, stąd moje pytanie, czy wie ktoś jaki jest mniej wiecej czas oczekiwania na taką aktualizację przez operatora?

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

0 Like
26 Odpowiedzi
jskiba520
Student
Opcje

Plus jak widać się nie wyrobił bo aktualizacja mialabyć w lipcu a mamy prawie sierpień.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jskiba520, zgadza się. Według harmogramu dostępnego w aplikacji Samsung Members aktualizacja miała się pojawić w tym miesiącu. Miejmy nadzieję, że nowe oprogramowanie pojawi się na początku sierpnia.

0 Like
notaguest
Apprentice
Opcje
Witam telefon zakupiony w Plusie więc to pewnie że przez to dostaje aktualizacje już nawet z 2 miesięcznym opóźnieniem gdzie u innych aktualizacja pojawia się odrazu po wypuszczeniu. Tutaj też pytanie jak dostać aktualizacje wcześniej najlepiej zdebrandować telefon i czy można to zrobić gdy telefon jest dalej spłacany?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@notaguest  Nie wiem jaki masz model telefonu ale nie jest możliwy Debranding telefonu jak to się kilka lat temu wcześniej robiło. Bardziej namiesza sobie w telefonie a później nie otrzymasz żadnej aktualizacji przez OTA. Pamiętaj że urządzenia zakupione u operatorów są jego własnością do czasu zakończenie umowy spłaty rat.

Masz to wyraźnie napisane w regulaminie i umowie.

Daniel2015
Pathfinder
Opcje
Co ty bredzisz nie ma takiej możliwości usunięcia branding operatora
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wypowiedź, do której się odnosisz, pochodzi z 2019 roku.

Daniel2015
Pathfinder
Opcje
Samsung S24 Ultra. Dzwoniłem do Plusa oraz Samsung Polska. Niestety nie ma takiej możliwości, chociaż ja kupiłem za gotówkę i jest całkowicie spłacony. Nie mogę ściągnąć brandingu operatora. Nigdy więcej smartfonów od operatora, ponieważ mija się to z celem. Łatki są na maksa opóźnione albo w ogóle operator je pomija.
0 Like