Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A9] od operatora a spóźniona aktualizacja oprogramowania

(Temat utworzony: 29-04-2019 10:19 PM)
1746 Wyświetlenia
stanislaw127
First Poster
Opcje

Witam, 

piszę z pytaniem, gdyż zakupiłem telefon Samsung Galaxy A9 2018 i aktualizacja oprogramowania miała mieć miejsce w kwietniu 2019, ale zakupiłem telefon u operatora Plus, a z tego co wiem, jeżeli kupuje się telefon u operatora, to aktualizacja Androida trochę się opóźnia, stąd moje pytanie, czy wie ktoś jaki jest mniej wiecej czas oczekiwania na taką aktualizację przez operatora?

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@stanislaw127  Ten model telefonu jaki masz jest wyłącznie w dwóch sieciach Plus i Orange. Inne model są czterech sieciach Orange,T-mobile,Plus i Play więc większe szanse na otrzymanie aktualizacji. 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@stanislaw127 Przejrzałem najlepiej sprzedawane telefony ze średniej pulki serii "A" i najgorzej wygląda ze strony Plusa, jeśli chodzi o aktualizacje bezpieczeństwa.

0 Like
stanislaw127
First Poster
Opcje

a jeżeli chciałbym zmienić to oznaczenie z plusa na oryginał (XEO) to w takim razie nie będę mógł na przykład oddać telefonu do naprawy w plusie? tak jakby straci telefon gwarancję? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stanislaw127, jeżeli telefon nie został kupiony na raty to możliwa jest zmiana wariantu na XEO. Więcej informacji znajdziesz w tym wątku. W razie dodatkowych pytań pisz śmiało :winking-face:

Rafaello1975
Explorer
Opcje

Witam. 

Tydzień temu zrobiłem debranding A9 2018 w serwisie Samsunga za 49 PLN. Telefon kupiłem na raty u operatora Orange. Wszystko działa swietnie I dalej mam gwarancję Samsunga.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafaello1975  W Orange i T-mobile nie zakładają apki do blokawania po IMEI jak w Plusie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafaello1975, w przypadku zakupu telefonu na raty w Orange klient staje się właścicielem urządzenia w momencie podpisania umowy, dlatego też nie ma żadnych problemów ze zmianą wariantu :winking-face:

0 Like
jskiba520
Student
Opcje

Galaxy A9 od Orange dzisiaj dostał aktualizacje do Pie a w Plusie do tej pory nie ma aktualizacji.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jskiba520, dziękuję za informację. Status aktualizacji Android Pie dla poszczególnych telefonów można znaleźć w tym wątku. Plus nie udostępnił jeszcze aktualizacji dla modelu A9, ale według informacji w aplikacji Samsung Members nowa wersja oprogramowania powinna się pojawić jeszcze w tym miesiącu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jskiba520  Wiekszość telefonów w sieci Plus nie otrzymało Pie nie jest to wina Samsunga a tylko twojego operatora.