Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A80] problem z niewylaczajacym sie ekranem

(Temat utworzony: 07-02-2020 09:19 PM)
7117 Wyświetlenia
luk_gra_198
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie.

Mam problem z moim telefonem a mianowicie kiedy wciskam przycisk blokady aby wygasic telefon ekran nie gaśnie. Swieci sie non stop i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic 😕. Probowalem wylaczac i wlaczac telefon, robilem nawet miekki reset. Nie pomaga

0 Like
7 Odpowiedzi
luk_gra_198
Apprentice
Opcje

Jest  jeszcze jeden objaw. Mianowicie kiedy telefon jest podlaczony do ładowania ekran normalnie sie blokuje(gasnie) warunek ladowarka musi byc podlaczona do pradu, (myslalem ze to wina samego wejscia w telefonie i sprawdzilem na odlaczonej ladowarce i bez zmian)

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luk_gra_198, na początek spróbuj wykonać wipe cache partition. Sprawdź również czy problem występuje w trybie bezpiecznym.

luk_gra_198
Apprentice
Opcje

W trybie bezpiecznym też ten sam problem. Jutro zrobie to o czym Pan pisze. Nie mniej nagle problem ustał i od jakiejs godziny wszystko jest ok pomimo ze niczego nie zrobilem poza sprawdzeniem telefonu za pomocą trybu bezpiecznego. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luk_gra_198, dobrze, że problem ustąpił, ale na wszelki wypadek możesz wykonać wipe cache partition. Zabieg ten trwa kilka sekund i nie usuwa żadnych danych z telefonu.

0 Like
luk_gra_198
Apprentice
Opcje

Tak wiec problem niestety ustąpił tulko chwilowo. Zrobilem wszystko o czym pisaliscie tak na wszelki wypadek. Zauważyłem ze świruje mi złącze usb. Co chwile wyskakuja mi powiadomienia zlacze usb podlaczono i za chwileczke zlacze usb odlaczono i tak w kółko.  Kiedy ładuje telefon problem nie istnieje stąd moje przekomamie o zniknieciu problemu. Pytanie czy przywrócenie ustawien fabrycznych może  mi coś pomóc (wolal bym niepotrzebnie tego nie robic) czy telefon potrzebuje ingereencji serwisowej?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luk_gra_198  Wygląda na problem z gniazdem USB.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luk_gra_198, dla pewności wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym zgodnie z tym co napisał @PrzemekM.