07-02-2020 09:19 PM – ostatnio edytowany 01-06-2020 02:30 PM przez EwaK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam serdecznie.
Mam problem z moim telefonem a mianowicie kiedy wciskam przycisk blokady aby wygasic telefon ekran nie gaśnie. Swieci sie non stop i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic 😕. Probowalem wylaczac i wlaczac telefon, robilem nawet miekki reset. Nie pomaga
07-02-2020 09:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest jeszcze jeden objaw. Mianowicie kiedy telefon jest podlaczony do ładowania ekran normalnie sie blokuje(gasnie) warunek ladowarka musi byc podlaczona do pradu, (myslalem ze to wina samego wejscia w telefonie i sprawdzilem na odlaczonej ladowarce i bez zmian)
07-02-2020 10:02 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@luk_gra_198, na początek spróbuj wykonać wipe cache partition. Sprawdź również czy problem występuje w trybie bezpiecznym.
08-02-2020 12:51 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W trybie bezpiecznym też ten sam problem. Jutro zrobie to o czym Pan pisze. Nie mniej nagle problem ustał i od jakiejs godziny wszystko jest ok pomimo ze niczego nie zrobilem poza sprawdzeniem telefonu za pomocą trybu bezpiecznego.
08-02-2020 01:36 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@luk_gra_198, dobrze, że problem ustąpił, ale na wszelki wypadek możesz wykonać wipe cache partition. Zabieg ten trwa kilka sekund i nie usuwa żadnych danych z telefonu.
10-02-2020 10:44 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak wiec problem niestety ustąpił tulko chwilowo. Zrobilem wszystko o czym pisaliscie tak na wszelki wypadek. Zauważyłem ze świruje mi złącze usb. Co chwile wyskakuja mi powiadomienia zlacze usb podlaczono i za chwileczke zlacze usb odlaczono i tak w kółko. Kiedy ładuje telefon problem nie istnieje stąd moje przekomamie o zniknieciu problemu. Pytanie czy przywrócenie ustawien fabrycznych może mi coś pomóc (wolal bym niepotrzebnie tego nie robic) czy telefon potrzebuje ingereencji serwisowej?
10-02-2020 11:26 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@luk_gra_198 Wygląda na problem z gniazdem USB.
11-02-2020 12:03 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@luk_gra_198, dla pewności wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym zgodnie z tym co napisał @PrzemekM.