Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A71] - połączenie przychodzące zrywa trwająca już rozmowę

(Temat utworzony: 28-05-2020 09:40 AM)
5795 Wyświetlenia
Maślanka
Student
Opcje

Witam wszystkich,

jestem tu nowy i także nowością jest dla mnie świat telefonów Saamsunga. Oczywiście używam mikrofali, kuchni, DVD tej marki ale z telefonami nie miałem przyjemności. Słyszałem oczywiście dużo dobrego, zwłaszcza o ekranie ale to firma, w której pracuje decydowała i nadal decyduje z czego korzystam. Nadszedł czas Samsunga Galaxy A71. Nie do końca ogarniam ale z kazdym dniem lepiej poznaję specyfikę oprogramowania Samsung jak i najnowszego Androida. Przesiadka wymaga czasu, więc się nie zniechęcam ale jedna rzecz utrudnia mi życie tak mocno, że zwracam się do Was z prośbą o poradę.  Sprawa zapewne ma związwek z ustawieniami telefonu, które należy poprawić i wszystko wróci do normy.

Pytanie:

Kiedy prowadzę rozmowę i w tym czasie ktoś do mnie wybierze numer to pierwsze, trwające połaczenie zostaje zrzucone (koniec połaczenia) a ja mam na ekranie połączenie z tym nowym rozmówcą, które mogę odebrać lub odrzucić. Pierwszy rozmówca ma zerwane połączenie.  Nie jestem pewien ale zdaje się,że dzieje się tak tylko jeśli rozmowa jest zainicjowana przeze mnie. Telefon w sieci Play - konsultant stwierdził, że z ich strony Alles in ordnung i muszę sprawdzić w ustawieniach urządzenia. przekopałem wszystko co mogłem i nie znalazłem. Pozdrawiam więc Was serdecznie i bardzo proszę o sugestię gdzie tkwi błąd w ustawieniach.

0 Like
16 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maślanka, rozmowa, która aktualnie jest prowadzona na telefonie nie powinna być rozłączana w momencie nadejścia połączenia z innego telefonu. Nie spotkałem się z takim zachowaniem w żadnym telefonie i przyznam, że pierwszy raz spotykam się z tego typu problemem. Z poziomu telefonu nie znalazłem ustawienia, które mogłoby pomóc rozwiązać ten problem.

Na początek sprawdź działanie telefonu z inną kartą SIM, najlepiej innego operatora. Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Sprawdź również działanie połączeń w trybie bezpiecznym.

Maślanka
Student
Opcje

Po pierwsze bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź!

Dane z poprzedniego telefonu były przerzucane. Wykonałem Soft Reset i na ten moment wygląda,że problem zniknął -  w trakcie rozmowy wychodzącej jak i przychodzącej miałem kolejne połaczenie i nie zerwało. Będę dalej obserwował ale mam nadzieję, że już po sprawie.  Pozdrawiam

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maślanka, to bardzo dobre wieści. Jeżeli problem powróci to koniecznie daj znać. Będziemy szukać innego rozwiązania.

0 Like
WojtekPe
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie,

mam ten sam problem. Mamy w firmie 3 Samsungi A71 z Play. W każdym dzieje się to samo. Połączenie przychodzące rozłącza trwającą rozmowę. Wymieniliśmy karty sim na nowe, niestety nie pomogło. Resetowanie telefonów i powyższe porady nie przynoszą rezultatu.

Najlepsze jest to, że te karty w innych telefonach działają jak należy. Również inne karty w tych Samsungach działają poprawnie.

Problem jest tylko i wyłącznie z działaniem telefonów od operatora z jego numerami, które są przypisane dla naszej firmy.

Telefon dostał teraz aktualizację systemu, ale nic się nie zmieniło w kwestii zrywania połączeń.

Play umywa ręce, nie wiem gdzie szukać rozwiązania.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WojtekPe  Jak telefony były, przewracane z kopii zapasowej z innego telefonu trzeba wykonać Hard Reset bez przywracania z kopii.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź działanie połączeń w trybie bezpiecznym.

0 Like
WojtekPe
Journeyman
Opcje

Robiłem hard reset i nie przywracałem kopii z drugiego telefonu. Zastosowałem się do wszystkich podpowiedzi z powyższych postów. Niestety nic nie pomaga

0 Like
WojtekPe
Journeyman
Opcje

Niestety w trybie bezpiecznym jest nadal ten problem. Stosowałem wszystkie porady z powyższych postów 😞

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przyznam, że nie spotkałem się jeszcze z tego typu problemem. Aby wykluczyć winę Play sprawdź jeszcze działanie połączeń po włożeniu karty SIM innego operatora.

0 Like