28-07-2021 05:13 PM
Witam forumowiczów. Chciałbym zwrócić się z problemem takim iż ok. 3tyg temu wymieniłem ekran w moim A70 w ramach gwarancji z powodu wypalenia ekranu. Po tej wymianie ekran pęką z byle pierwszego lepszego uderzenia i to w szkle hartowanym. Telefon przez wymianą padał nie raz nie dwa i nic mu sie nie działo a po tej wymianie ekran wygląda już jak by spadł z 5 piętra. Zawsze mam założone szkło 3mk neoglass. Dziś telefon spadł może z 10cm na dywan i piękne pajączki. Najlepsze jest to że szkło hartowane nie jest ruszone wogóle. Wymiana ekranu odbyła się w serwisie autoryzowanym. Czy ekran został wadliwie zamocowany? Generalnie domyślam się że czeka mnie teraz już tylko odpłatna naprawa ale chcę uniknąć ponownie tego serwisu jak ekran ma pękać znów tak po naprawie.
28-07-2021 06:23 PM
29-07-2021 10:08 AM
Wszystko zależy od tego w jaki sposób telefon upadnie. Może się zdarzyć, że upadek z niższej wysokości będzie miał poważniejsze skutki niż upadek z wyższej wysokości. Należy również pamiętać, że szkła ochronne przede wszystkim chronią ekran przez zarysowaniami. Wzmacniają w pewnym stopniu wyświetlacz również w trakcie upadku, ale nie dają nigdy pełnej gwarancji. Skorzystaj ze wskazówki podanej przez @PrzemekM i daj znać jak zakończyła się sprawa.